Vali Pehlivan: ’Mut’ta Olmaktan Dolayı Mutluyuz’




Tarih: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 13:20

Güray Gürdal

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mut’ta incir hasadına katıldı.

'Mut Beyazı' olarak bilinen incirin hasadına katılan Vali Pehlivan, sonrasında yaptığı açıklamada Mersin'de 100'e yakın tarımsal ürün yetiştiğine dikkat çekti.

"Yılda Ortalama 7 Bin Ton Civarında Ürün Yetişiyor Mut İlçemizde"

Vali Pehlivan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Mut'a geldik, Mut'ta olmaktan dolayı mutluyuz. Çukurova'nın bereketli topraklarına sahip olan Mersin ilimizin her bir ilçesi birbiri kadar kıymetli tarım ürünleri yetiştiriyor. Biraz önce incir hasadı yaptık. Mersin'imizde 100'e yakın tarımsal ürün yetişiyor ve bunun yaklaşık 85'inin ticareti de yapılıyor. Mut ilçemizde de kayısı başta olmak üzere zeytin, erik, incir gibi ürünler fevkalade kaliteli ve verimli bir şekilde yetiştiriliyor. Bunlar içerisinde incirin de ayrı bir yer var. Literatürde Mut beyazı olarak bilinen ve ülkemizin genel incir ticaretinde, ihracatında da yeri olan bir ürün. Yılda ortalama 7 bin ton civarında ürün yetişiyor Mut ilçemizde."


Etiket: vali pehlivan, mut, incir hasadı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA