’Cevapsız Kalmak Söz Konusu Olamaz’




Tarih: 27 Ağustos 2023 Pazar 12:21

Sercan Özdemir

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, 2023 seçimlerine yönelik kurulan Millet İttifakı’na, CHP’ye ve partisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Katıldığı bir canlı yayında gündemi değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kendi partisinin hukukunu korumasından daha doğal bir şey olmayacağını söyledi.

"Bir Günah Keçisi Aranacak..."

Ekmen, kurulan 6'lı Masa'ya ve seçim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Sayın Babacan'ın haksız saldırı niteliğindeki ifadelere karşı kendisinin ve kendi partisinin hukukunu korumasından daha doğal ne olabilir ki. Bir günah keçisi aranacak, bu günah keçisi önce Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilan edilecek, sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme yürüyüşü, masayı inşa edişi, masa süreci, masanın kendi iç dinamikleri yerden yere vurulacak ve bu sürecin paydaşı olan arkadaşlar herhangi bir eleştiriye cevap vermeyecek. Bunlara cevap verilmemesi söz konusu olamaz" ifadelerine yer verdi.

"Cevapların Bütünlüklü Olarak Ele Alınması Gerekir"

Ekmen, sözlerinin devamında ise şunları söyledi; "Buna cevap verildiğinde de cevapların bütünlüklü olarak ele alınması gerekir. Biz ilk günden beri 6'lı Masa'da var olmanın, 6'lı Masa'da ortak bir sistem, ortam bir aday ve ortak bir liste üretmenin tarihin doğru zamanında ve doğru yerinde durmak olarak üst derece sahiplendiğimiz bir süreç gibi bunu izah ettik. Buna hep sürecin tamamı içerisinde sahip çıktığımız gibi bir sonucun başarısız olması, o sonuç için gereken bütün süreçlerin ve ana fikirlerin yanlış olduğu anlamına gelmeyeceğini ifade ettik. Siyasetin bir doğası var; CHP'nin kurulduğu günden bu yana tarih boyunca seçimlerde almış olduğu oylarla eğer CHP tek başına, hiçbir ortağa ihtiyaç duymadan yüzde 50+1 alacağına inanmış olsaydı bu ittifak ve iş birliklerine matematik olarak ihtiyaç duyar mıydı?"


Etiket: mehmet emin ekmen, deva partisi, chp, seçim, millet ittifakı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA