"Belediyemizin temel ilkelerindendir ve bu doğrultuda hareket etmeye devam edeceğiz"




Tarih: 26 Ekim 2023 Perşembe 17:28

Berna Uslu

Yenişehir Belediyesi hakkında, yerel gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Mersin Yenişehir Belediyesi açıklama yaptı. İddia edilen parselde belediye hizmet alanı ve yeşil alanının ticaret ve konut alanına çevrilmediğini ve bunun tam aksine parselde bulunan yüzde 40’lık kamu alanının yüzde 45’e çıkarıldığı aktarıldı.

Yapılan haberlerin asılsız olduğunu vurgulayan Yenişehir Belediyesi, “Eğriçam Mahallesi, Çiftlik 1729 numaralı parsel ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan gerçek dışı beyanlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek üzere açıklama yapma gereği duyulmuştur. İddia edildiği üzere söz konusu parselde belediye hizmet alanı ve yeşil alan, ticaret ve konut alanına çevrilmemiş bunun tam aksine parselde bulunan yüzde 40'lık kamu alanı yüzde 45'e çıkarılmıştır. Yaptığımız imar planı ile bu parselin yüzde 45'lik kısmı yani yaklaşık 4 bin metrekaresi belediye hizmet alanı, yeşil alan ve yol olarak kamuya kazandırılarak olup uygulama işlemleri devam etmektedir. Henüz imar planına göre uygulama yapılmadığı için parselin tamamı mal sahibine aittir. Bu nedenle parsel maliki henüz mülkiyetinde bulunan alanın etrafını çitle kapatmıştır” şeklinde açıklama yaptı.

“Kar amacı gütmeden yasa ve yönetmenliklere uygun bir şekilde yaptırılacaktır”

Belediye hizmet alanının Yenişehir Halk Kütüphanesi yapılması hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunun belediye, “Kütüphane inşaatını üstlenmek isteyen bağışçı isim hakkı verilmesi şartıyla burada inşaat maliyeti ve imalatını yapmayı taahhüt etmiştir. Vatandaşımıza hizmet verecek olan kütüphane kamu yararına ve kar amacı gütmeden yasa ve yönetmenliklere uygun bir şekilde yaptırılacaktır.  Sonuç olarak, söz konusu parselde 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama imar Planı ile Belediyemize kamu alanları kazandırılmıştır. Kamu yararı ve şeffaflık, Belediyemizin temel ilkelerindendir ve bu doğrultuda hareket etmeye devam edeceğiz” diye aktardı. 


Etiket: yenişehir belediyesi, imar planı, açıklama


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA