“Ülkede insan canı bu kadar ucuz olmamalı”




Tarih: 27 Ekim 2023 Cuma 15:15

Seher Çoban

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Aydın’da KYK yurdunda yaşanan asansör kazasında vefat eden Zeren Ertaş hakkında TBMM’de konuştu. Kış, “Niçin öğrencilerin isyanlarına ve şikayetlerine kulak vermediniz. Bir devlet çocuklarını koruyamamıştır. Bu ülkede insan canı bu kadar ucuz olmamalı. Göz göre göre gelen bu facianın hesabı sorulmalıdır” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversite öğrencilerinin yaşadığı soruna dikkat çekerek, “KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler açıkta kaldı. Yüksek kiralar sebebiyle öğrenciler kayıt dondurdu. Bunalıma giren öğrencilerden intihar haberleri geldi. Yetmedi KYK yurtlarında kurtlu yemekleri öğrencilerin önlerine çıkardınız. Şimdi Aydın'da bozuk asansörün düşmesi sebebi ile bir öğrencinin cesedinin çıktığını öğrendik. Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Niçin öğrencilerin isyanlarına ve şikayetlerine kulak vermediniz. Bir devlet çocuklarını koruyamamıştır. Bu ülkede insan canı bu kadar ucuz olmamalı. Göz göre göre gelen bu facianın hesabı sorulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin barınma sorununun devam ettiğini vurgulayan Kış, “Bu salonda defalarca dile getirdik. Üniversiteler açılmadan barınma sorunlarını çözün dedik. Konu ile ilgili meclis araştırma önergesi verdik. Üniversite öğrencilerinin geçim sorunlarını, barınma sorunlarını hemen çözelim geçinme sorunlarına destek olalım dedik” diye konuştu.


Etiket: haber, Gülcan Kış, aydın, asansör, Zeren Ertaş


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA