Mersin Barosu suç duyurusunda bulundu




Tarih: 27 Ekim 2023 Cuma 17:05

Sercan Özdemir

Tarsus Ashab-i Kehf Platformu hakkında Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, Tarsus Ashab-i Kehf Platformu Hilmi Tuzcu’nun yaptığı basın açıklamasında kadınların giyim ve kuşamlarını hedef gösterdiğini belirtti. Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, “Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak Hilmi Tuzcu hakkında Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak; yaptığı basın açıklaması ve bu açıklamanın sosyal medyada yayınlanması, demokratik ve laik bir ülkede özellikle kadınların giyim ve kuşamlarının hedef gösterilerek, kadınlara yönelik hakaret, aşağılama ve insanları kin ve düşmanlığa tahrik niteliğindeki ifadeleri nedeniyle, TCK 216. ve 125. maddeler kapsamında cezalandırılması konusunda şikayette bulunduk. Ayrıca Akkoza Medya haber sitesinde konuyla ilgili yayınlanan video ve sözlere erişimin engellenmesini ve haber içeriğinin siteden kaldırılmasını talep ettik” dedi.

Yasal sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Günay, “Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz bu süreçte, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, kadın-erkek eşitliğini sağlamak, cinsiyetçi kör bakış açısının yaşamımızda yer bulmasına asla izin vermemek, hukuksal mücadelemizin başında yer almaktadır. Söylemleriyle kadına şiddeti teşvik eden cinsiyetçi, ayrıştırıcı ve kadını ötekileştirici, aşağılayıcı dil kullanan şahısın hak ettiği cezayı alması için yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz” diye konuştu.

 

 


Etiket: baro, suç, duyuru, haber


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA