Kıratlı, "Çalışıyor ve takip ediyoruz"




Tarih: 13 Kasım 2023 Pazartesi 17:07

Seher ÇOBAN

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin’e yatırımlar noktasında çaba gösterdiğini ve işleri takip ettiğini söyledi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Mersin ile ilgili konular arz ettiğini belirten Kıratlı, Çukurova Uluslararası Havaalanı’nın yerel seçimlerden önce açılacağını, Çeşmeli-Taşucu Otoyol projesiyle ilgili güzergah değişikliği ile birlikte tamamlanacağını dile getirdi.

Mersinli üreticilerin sıkıntılarını bildiğini anlatan Kıratlı, bakanlarla yapılan görüşmeler sonrasında Cumhurbaşkanının talimatıyla ihracat teşviki ile ilgili bir çalışma yapıldığını aktardı.

“HAVALANI SEÇİMLERDEN ÖNCE BİTECEK”

Mersin’deki ziyaretleri kapsamında Hakimiyet Gazetesi ve mersinhakimiyetgazetesi.com haber sitesi imtiyaz sahibi Batuhan Topçu’yu ziyaret eden AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin ile ilgili çalışmalarından bahsetti. Bir grup toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı bulduğunu dile getiren Kıratlı, “Sayın Cumhurbaşkanımıza üç konu ilettim. Bunların ilki Uluslararası Çukurova Havaalanı idi. Benim görüşmemden sonra Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uralıoğlu Mersin’e geldi. Kendisiyle de incelemelerde bulunduk. Havaalanımız yerel seçimlerden önce açılacak. Bir diğer konu Çeşmeli-Taşucu Otoyolu konusunda da güzergah değişikliği ile orası da tamamlanacak. Biz, çalışmalar yapılar ve bunları takip ediyoruz” dedi.

“İHRACAT TEŞVEKİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Kıratlı, üçüncü arz ettiği konunun sorunlarını bildiği Mersinli üreticiler belirterek, “Narenciye maalesef dalında bekliyor. Bu durum daha çok ihracatın kesilmesinden kaynaklı. Bizim, özellikle de limonumuz Rusya’ya, Ukrayna’ya, Bulgaristan’a, Romanya’ya ve Ortadoğu’daki ülkelere gidiyordu. Oralarda hava henüz soğuk değil ve savaş durumu da var. Bundan kaynaklı ihraç yolları şu an için kapalı” dedi. Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde aralarında AKİB Başkanı, MTSO Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı, Erdemli TSO Başkan ve üyeleriyle; Tarım Bakanı, Ticaret Bakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kıratlı, ihracat teşviki konusunda Cumhurbaşkanının talimat verdiğini, bir çalışma yapıldığını söyledi.


Etiket: akp ali kıratlı, mersin hakimiyet gazetesi, hakimiyet gazetesi imtiyaz sahibi, imtiyaz sahibi batuhan topçu, mersin sorunları, ali kıratlı çeşmeli taşucu otoyolu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA