Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline ’yangına müdahale’ eğitimi




Tarih: 16 Aralık 2023 Cumartesi 11:35

İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yangın konusunda personeline yönelik eğitim çalışmaları sürüyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Koordinasyon Şube Müdürlüğü bahçesinde, toplu taşıma, otogar ve farklı birimlerde görevli personele yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği’nde görevli eğitim amiri İsmail Ceyran tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında, muhtemel müdahalelerde yangın tüplerinin cinsi ve kullanım şekilleri hakkında da detaylı bilgi verildi.

Elektrik kontağından kaynaklanabilecek alevlenme, ev veya iş yerinde çıkabilecek muhtemel yangınlara müdahale, soba kaynaklı veya farklı yangınlarda hangi cins yangın tüplerinin, ne şekilde kullanılacağı ile ilgili yapılan eğitimlerde, uygulamalı söndürme faaliyetleri de yerine getirildi.

Eğitim amiri İsmail Ceyran, tedbir almanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Tedbir çok önemli. Tedbirleri alırsak, zaten yangınların çıkma durumunu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Genelde farkında olmasak bile aslında evlerimizde tedbir alıyoruz. Örneğin doğal gazlı evlerde gaz algılama dedektörleri bizler için bir tedbir. Elektrikte kaçak akım roleleri, sigorta diye adlandırdığımız aletler birer tedbirdir” dedi.


Etiket: mersin büyükşehir belediyesi, yangın, eğitim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA