Zargananın kilosu 150 lira




Tarih: 24 Aralık 2023 Pazar 15:07

İHA

Karadeniz’de en sevilen balıklar arasında bulunan zargana, Sinop’taki balık tezgahlarında kilogramı 150 liradan satılıyor.

Yüksek besin değeri ve lezzeti ile Karadeniz’de en çok sevilen balıklar arasında yer alan zargana, Sinop’taki tezgahlarda yerini almaya devam ediyor.

İçinde bulunan yüksek fosforun kendisine ayrı bir lezzet kattığı düşünülen zargananın gözlere ve kemik sağlığına da faydalı olduğuna inanılıyor. Ayrıca küçük tür balıkların avlanmasında yem olarak kullanılıyor.
Balık satıcısı İbrahim Gündoğdu yaptığı açıklamada, “Ben zarganaya vücudun yakıtı olan balık diyorum. Omega-3 ve fosfor kaynağı olduğu için mutlaka tüketilmesi gereken bir balık. En azından yılda 2 defa tüketilmesi sağlık açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hem ızgara hem de tavada yenilebilir ama buğulaması çok daha lezzetli olur” dedi.
Sinop’ta az miktarda bulunan zargana balığı kilogramı 150 TL’ye satılıyor.


Etiket: zargana, balık, zam


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA