BİR ZİYARET ETTİ, BİN AH İŞİTTİ!




Tarih: 25 Ağustos 2024 Pazar 14:47

Haber Merkezi

Ak Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederken, Birlik Başkanı Veysel Sarı, Kıratlı’ya; Esnaf ve sanatkarların vergiden, mevzuata, SGK prim gün sayısından, zincir marketlere kadar birçok konuda sorun ve beklentisi olduğunu aktarırdı. Sarı ayrıca, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çukurova Bölgesel Hava Limanında taksi hizmeti verilmesinde adaletsizlik yapıldığını da aktardı.

Birlik Başkanı Veysel Sarı tarafından buket çiçekle karşılanan Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kendisinin de oto galerici meslek dalında esnaf kökenli milletvekili olduğunu belirtti. Baba dostu olan Birlik Başkanı Veysel Sarı ‘nın bilgi birikimi ve tecrübesini kendisiyle her zaman paylaştığını vurgulayan Kıratlı, çözüm odaklı yaklaşımlarla her sorunun çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

 

ESNAFIN SORUNLARINI AKTARDI

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Esnaf ve sanatkarların vergiden, mevzuata, SGK prim gün sayısından, zincir marketlere kadar birçok konuda sorun ve beklentisi olduğunun altını çizen Başkan Sarı, kentimizdeki en öncelikli konunun ise sanayi sitesi olduğunu ifade etti. Başkan Sarı, “Kent merkezinde görüntü ve gürültü kirliliği yaratan imalat ve sanayi sektöründeki esnafın mutlak suretle modern sanayi sitesine taşınması gerekmektedir. İlimize sanayi sitesi kazandırılması hedefi doğrultusunda ilk adımı atarak, karma sanayi sitesi kooperatifimizi kurulma aşamasında.  Söz konusu kooperatifin hayata geçirilmesiyle birlikte iş hacimlerine ve meslek guruplarına göre değişik sektörlerde hizmet verecek sanayi sitesinin kurulması yönünde adımların atılacaktır. Ancak günümüz ekonomik şartlarında esnafın sanayi sitesi kurma gücü tartışılır. Bu bağlamda sanayi sitelerinin TOKİ kanalıyla ya da yerel yönetimler aracılığıyla yapılıp, uygun şartlarda esnafa satılmasının daha uygun olacağı görüşündeyim “dedi. Başkan Sarı konuşmasında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çukurova Bölgesel Hava Limanında taksi hizmeti verilmesinde adaletsizlik yapıldığını dile getirerek, “Hava limanında İşletici firma kurulan taksi durağında Adana’dan 90 taksiciye durakta çalışma hakkı verirken, Mersin’den ise sadece 13 taksici kiralık olarak çalıştırılmaktadır.  Bu adaletsizliğini giderilmesini, duraktaki taksi sayının Adana ve Mersin’e 50/50 eşit olarak dağıtılmasını talep etmekteyiz” diye konuştu. Ziyarette Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen, Mersin TSO Başkanvekili Mustafa Özdamar, Birlik yöneticileri Doğan Gündüz, Hüseyin Yalın, Birlik Disiplin Kurulu Başkanı Erdal Pekmez, Disiplin Kurulu üyeleri Abdulhalim Batur, Mehmet Sinan Canpolat, Mehmet Reşat Kıvılcım, Oda Başkanları Ümit Özkan, Hasan Koçyiğit, Hasan Çokgün, Bekir Yücesoy, Ramazan Turan, Mehmet Torun, İsa Varlıklı, Veysel Kaki, Veli Kaygusuz, Abdullah Çokal, Oda Yöneticim Vedat Tatlı hazır bulundu.

 


Etiket: ziyaret, AliKıratlı, esnaf


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA