YENİ MİY’DE HEDEF PLAY-OFF VE ŞAMPİYONLUK




Tarih: 29 Ağustos 2024 Perşembe 10:15

Haber Merkezi

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Okan Kopan, kısa zamanda genç bir kadro kurduklarını, 4-5 oyuncu daha transfer edeceklerini söyledi. 2024-2025 sezonu ilk karşılaşmasında deplasmanda oynayacakları Menemenspor maçından umutlu olduğunu dile getiren Kopan, hedeflerinin play-off sonrası şampiyonluk olduğunu aktardı.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan ve 2024-2025 sezonunun açılışında deplasmanda Menemen Futbol Kulübü ile karşılaşacak olan Yeni Mersin İdman Yurdu, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Çalışmalar, transferler ve hedefleriyle ilgili Nil RTV’ye konuşan Teknik Direktör Okan Kopan, başlarda sıkıntılar olmasına karşın, bu belirsizliğin ortadan kalktığını, kulüp başkanının döndüğü ve transferler gerçekleştirdiklerini söyledi. 4-5 oyuncu daha alacaklarını ifade eden Kopan, kısa zaman içerisinde çok şeyler başarmak istediklerini, taraftarın da önemli katkısıyla sezon sonunda play-off şampiyonluğu yaşamak istediklerini dile getirdi.

 

“GEÇ BİR ZAMANDA GÖREVE GELDİK AMA BAHANE ÜRETMİYORUZ”

“Başlarda belirsizlik vardı. O belirsizlik dağıldı. Başkanımız Metin Saltık geri geldi ve sonrasında transferler yapıldı” diyen Kopan, “Geç bir zamanda göreve geldik. 2. Lig takımlarında sezon öncesi hazırlık en az 45 gün sürer ama biz 16 gün kala geldik. Tabii ben bu şartları bilerek geldim buraya. Bahane üretmeye gelmedim. Geçen sezon çok iyi çıkartı takım. Bu sene genç oyuncularımız ağırlıkta. Kısa sürede takım içindeki uyumu ve kaynaşmayı yakalayacaklarını düşünüyorum. Tabii bu noktada taraftara daha çok iş düşüyor. Ben bu camianın çocuğuyum, burada futbol oynadım. Taraftar bizim için her zaman çok önemli. İyi günde kötü günde bizim taraftarımız tüm Türkiye’ye her zaman örnek olmuştur. Şu birkaç haftalık süreç gerçekten önemli. Lige hazır olmak için, maçlara hazır olmak, kısa zamanı avantaja çevirebilmek için taraftarımıza çok ihtiyacımız olacak” dedi.

 

“OYUNCULARIMIZ UMUT VERDİ”

2024-2025 sezonuna hafta sonunda oynayacakları önemli bir maçla başlayacaklarını anlatan Kopan, “Deplasmanda kazanmak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Oyuncularımın reaksiyonu o yönde. Şu ana kadar 18 civarı antrenman yaptık. Oyuncularımız gelecek açısından bize umut verdi ve ileriki günlerde de çok daha iyi işler çıkartacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“İYİ BİR TAKIM KURACAĞIZ”

Kendisinin de bu takımda futbol oynadığını ve zorlukların üstesinden gelebileceğini belirten Kopan, “Ben bu şartları bilerek ve geç zamanda geldim. Bana biliyordun da niye geldin diye sarabilirler. Tekrar söylüyorum; amacım bahane üretmek değil, çözüm üretmek. Kısa zamanda 7/24 çalışım bunları üreteceğiz ve iyi bir takım kuracağız. Bugünlere tırnaklarımla geldi. Daha önce de zorluklarla mücadele ettik ve bu zorlukların üstesinden de gelmeyi bildik” diye konuştu.

 

“BU SEZON PLAY-OFF OYNAYARAK ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ”

Genç bir takım oluşturduklarını anlatan Kopan, taraftara da çağrıda bulunarak, “Çok sayıda transfer gerçekleştirdik. Biz, 3-4 günde de bitirebilirdik bu transferleri. Bu takıma, camiaya gerçekten hizmet edecek oyunculara ihtiyacımız vardı ve ona göre seçimler yaptık. Başkanımız, yönetimimiz elinden geleni yapıyor. Önümüzdeki günlerde 4-5 oyuncu daha alacağız. Bu noktada başkanımız gerekli girişimlerde bulunuyor. İyi takımlar kurarsınız ama içeride yanlış oyunlar olur, farklı sistemler oturmaz. Bazen de bizim yaptığımız gibi bir oluşuma gidersiniz, oyuncular iyi motive olur, sistem oturur ve başarı gelir. Tabii ki hedefimiz iyi yerlere gelmek. Bu sezon neden yeniden bir play-off gelmesin ve ardından şampiyon olmayalım” ifadelerine yer verdi.


Etiket: miy, spor, futbol, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA