ÜNİVERSİTELERİMİZİN GÜVENLİĞİ EN ÖNCELİKLİ KONUMUZ




Tarih: 12 Eylül 2024 Perşembe 18:10

HABER MERKEZİ

Mersin’de Yükseköğretim Güvenlik, Koordinasyon Ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı’ düzenlenirken Vali Ali Hamza Pehlivan, üniversitelerin güvenliğinin en öncelikli konular arasında yer aldığını söylendi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında ‘Yükseköğretim Güvenlik, Koordinasyon Ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında, ‘Yükseköğretim Güvenlik, Koordinasyon ve Öğrenci Yurtları Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen ve üniversitelerde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının, güvenlik ve asayiş konularının ele alındığı toplantıda konuşan Vali Pehlivan; “Mersin’de, 2’si devlet üniversitesi, 2’si vakıf üniversitesi olmak üzere 4 adet üniversitede bulunan toplam 60 bin 300 üniversite öğrencisi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan 10 yurdumuz bulunmaktadır. Yurtlarımızın toplam kapasitesi 17 binin üzerindedir. Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü tedbir alınmıştır. Yurt başvurusu yapan bütün öğrencilerimize, yurtlarımızda yer sağlanmıştır. Üniversitelerimizin güvenliği en öncelikli konularımız arasında yer almaktadır. Terör örgütleri, suç şebekeleri, şer odakları ve bunlarla iltisaklı olduğu değerlendirilen illegal yapılanmaların üniversitelerimiz içerisinde faaliyet göstermelerine, öğrencilerle temas etmelerine müsaade edilmeyecektir. Aynı şekilde bağımlılık yapan maddelerin, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı ve satışının yapılmasını engellenmeye yönelik çalışmalar en etkin şekilde yerine getirilmeye devam edilecektir. Bu konularda gerekli hukuki, adli takibat yapılacak; üniversite rektörlükleri tarafından da disiplin hükümleri işletilecektir” dedi.

 

“ÜNİVERSİTE İLE EMNİYET İŞ BİRLİĞİ VE KOORDİNASYON İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK”

Öğrenci güvenliği için asla taviz verilmeyeceğini ifade eden Vali Pehlivan, "Öğrencilere barınma ve maddi imkan sağlama adı altında temasa geçmeye çalışan illegal yapılanmaların stant açma/broşür dağıtma vb. faaliyetlerine müsaade edilmeyecektir. Ayrıca; Üniversite yerleşkelerinde ve çevresinde yaşanabilecek araç yoğunluğunun trafik güvenliğini tehlikeye sokmasının önüne geçilmesi amacıyla trafik denetimleri arttırılacaktır. Üniversitelerde görev yapmakta olan özel güvenlik personeline görev alanlarını ilgilendiren hizmet içi eğitim faaliyetleri devam edecek, sorumluluk alanlarında görev bilinci içerisinde görev yapmaları sağlanacaktır. İhtiyaç duyulan noktalarda güvenlik kamerası sayıları arttırılacaktır. Öğrenci olmayan art niyetli kişilerin üniversite kampüslerine girişlerini engellemek amacıyla kontrollü geçiş sistemleri (kartlı turnike vb.) etkin şekilde çalıştırılacaktır. Üniversiteler içerisinde halkın faydalanabileceği; hastane, misafirhane vb. tesis ve hizmet binaları çevrelerinde, öğrencilerin eğitim gördüğü alanlara yaya veya araç ile geçişlerde fiziki tedbirler üniversite özel güvenlik personeli tarafından alınacaktır. Bu ve benzeri konularda Üniversitelerimizin Rektörlükleri ile Emniyet ve Jandarma birimlerimiz yakın iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edecektir” diye konuştu.


Etiket: vali, eğitim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA