KOCAMAZ, “BÜYÜK BİR UTANÇ KAYNAĞIDIR”




Tarih: 7 Ekim 2024 Pazartesi 10:57

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Türkiye kamuoyu Narin Güran’ın katillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve vicdanları rahatlatacak şekilde cezalandırılmasını istiyor. Cinayetin bugüne kadar aydınlatılamamış olması, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı için büyük bir utanç kaynağıdır. Niçin bugüne kadar Narin’in katil ya da katilleri bulunamamış, cinayet aydınlatılamamıştır?” dedi.

TBMM 3. Yasama Yılı ilk çalışma gününde, Diyarbakır’da vahşice katledilen Narin cinayetiyle ilgili araştırma önerisi üzerine parti grubu adına söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Narin cinayetiyle ilgili olayın hala aydınlatılamadığını belirterek, “Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra 8 Eylül’de eğer Tutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşi bir şekilde öldürülmesine ilişkin soruşturma halen sürüyor. Ne yazık ki, Narin kızımızı pek çok akranları gibi acımasız bir şekilde genç yaşta hayattan koparan katiller şu ana kadar ortaya çıkartılabilmiş değil. Olayın üzerinden tam 43 gün geçmiştir. Türkiye kamuoyunun yakından takip ettiği Narin cinayeti her gün yayınlanan yeni haberlerle sarsılmakta ve gündemin birinci sırasındaki yerini korumaktadır. Cinayetle ilgili aileden ve aileye yakın toplam 12 kişi tutukla bulunuyor ve soruşturma halen devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

“KATİLİ KİM YA DA KİMLER HALA ORTAYA ÇIKARABİLMİŞ DEĞİL”

Sürecin uzamasını eleştiren Kocamaz, Adalet ve İçişleri Bakanlığı için büyük bir utanç kaynadığı olduğunu dile getirerek, “Görüntüde devletin tüm kurumları bu cinayeti aydınlatmak ve suçluları ortaya çıkarmak için çalışıyor. Bazı bakanlar Narin cinayeti ile ilgili basın mensuplarının sorularına cevap bile veremiyor. Sorulara cevap veren bakanları ise yalnızca ‘az kaldı’ demekle yetiniyor. Fakat ortada bir gerçek var ki bugüne kadar küçük Narin’i kim ya da kimler öldürdü? Katili kim ya da kimler hala ortaya çıkarabilmiş değil. Türkiye kamuoyu Narin Güran’ın katillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve vicdanları rahatlatacak şekilde cezalandırılmasını istiyor. Cinayetin bugüne kadar aydınlatılamamış olması, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı için büyük bir utanç kaynağıdır. Niçin bugüne kadar Narin’in katil ya da katilleri bulunamamış, cinayet aydınlatılamamıştır?” dedi.

 

DAHA NE KADAR ÇOCUK ADALETSİZLİĞİN KURBANI OLACAK?

Türkiye’de çocuklara ve kadınlara sahip çıkılamadığını anlatan Kocamaz, “Narin cinayeti açık bir şekilde göstermiştir ki, ülkemizde çocuklara da kadınlara da sahip çıkamıyoruz. Her yıl binlerce çocuk kayboluyor veya istismara uğruyor. Narin gibi sayısız çocuk korunma hakları ellerinden alınmış bir şekilde bu ülkede büyümeye çalışıyor. Daha ne kadar çocuk adaletsizliğin kurbanı olacak? Adaletsizliğin bu kadar yaygın olduğu bir ülkede güvensizlik ve geleceğe umutla bakabilme duygusu yerini derin bir umutsuzluğa bırakmış. Uygulamadaki eksiklikler cezaların caydırıcı olmaması bu korkunç suçların önünü açıyor. Her gün çekinmeden ülkemizde insanlar öldürülüyor. Silahlı saldırıya uğruyor” şeklinde konuştu.

 

GEREKİRSE İDAM CEZASINI YENİDEN GÜNDEME GETİRELİM

Caydırıcı ağır cezaların gelmesi gerektiğine vurgu yapan Kocamaz, gerekirse idam cezasını da gündeme getirerek, “Yargı sistemi çocuklarımızın hayatını koruyacak şekilde işlemediği sürece her kaybettiğimiz çocuğun vebali üzerimizdedir. Bir toplum en savunmasız üyelerini yani çocuklarını bile koruyamıyorsa o toplumda adaletten söz etmek mümkün değildir. Çocukların öldürüldüğü, faillerin ise ya cezasız kaldığı ya da caydırıcı olmayan cezalar aldığı bir hukuk düzeni kabul edilemez. Buradan hükümete seslenmek istiyorum. En azından çocuk istismarı ve cinayetlerine yönelik daha caydırıcı ağır cezaların uygulanmasını gelin hep birlikte sağlayalım. Hatta çocukları istismar eden ve katledenler için gerekirse idam cezasını yeniden gündeme getirelim diyor, önergeyi desteklediğimizi belirtiyorum” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA