"Bu Mühendislik Tam Senlik!" Projesi Başarıyla Tamamlandı




Tarih: 7 Ekim 2024 Pazartesi 12:54

Rabia ARSLAN

TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çerçevesinde desteklenen “Bu Mühendislik Tam Senlik!” projesi, 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Gençlik Akademisi ve Mersin Üniversitesi’nin çeşitli akademik birimlerinde gerçekleştirildi.

Projenin açılış töreni, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Akın, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Umut Önen ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaan Aydemir’in katılımıyla gerçekleşti.

 

Törende, Rektör Yardımcısı Öztürk, gençlerin bir arada olmasının kendisine gurur verdiğini belirterek, Türkiye’nin gelişiminde üretim ve tasarım odaklı olmanın önemine vurgu yaptı. Dr. Gülsüm Gök, proje sürecinde Mersin Rektörlüğü ve diğer destekleyen birimlere teşekkür etti. Açılış dersini ise Prof. Dr. Emre Akın, mühendislik tarihine dair kapsamlı bir sunum yaparak gerçekleştirdi.

Proje, Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm Gök’ün liderliğinde, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Akın, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Umut Önen ve Toroslar Bilsem Kimya Öğretmeni Dr. Özge Göktürk’ün uzmanlıklarıyla yürütüldü. Amaç, lise düzeyindeki öğrencilerin mühendislik alanlarını deneyimlemelerini sağlamak ve kendi yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmaktı. Projeye, Mersin İli’ndeki Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Meslek Liseleri’nden seçilen 9. ve 10. sınıf, akademik olarak başarılı 24 öğrenci katıldı. Öğrenciler, on farklı mühendislik dalında uygulamalı eğitimler aldı.

Eğitim sürecinde, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nden akademisyenler ile mühendisler, kendi alanlarını tanıtarak öğrencilere temel beceriler kazandırdılar. Beş gün süren etkinlikler, Üniversite’nin Gençlik Akademisi ve Mühendislik Fakültesi’nin yanı sıra Girişim Limanı, MEİTAM ve Eğitim Fakültesi’nde yapıldı.

Proje, kapanış töreni ile sona erdi; katılımcılara ve proje ekibine sertifikalar takdim edildi.


Etiket: tübitak, proje, ahmet hakan öztürk


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA