“NE OLACAK BU ÜLKENİN HALİ?”




Tarih: 9 Ekim 2024 Çarşamba 18:14

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ülkemizde yaşanan olaylara baktıkça, insanlarımızı tanıyamıyoruz. İnsanlar nasıl bu hale geldi? Nasıl bir ülke olduk? Anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu ülkeye ve bu millete birazcık sevdası olan insanların gözüne uyku girmiyor. Ne olacak bu ülkenin hali?” dedi.

-Ülkede yaşanan ve gündemde olan olaylarla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hükümete yüklendi. Ülkede yaşayanların korkarak yaşadığını savunan Kocamaz, şunları kaydetti: Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, her gün yeni yeni dram haberlerinin, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçların, istismarların, aile facialarının, cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Ahlaki çöküntü insanlara öylesine sirayet etmiş ki, kelimelere, cümlelere, hatta sahifelere sığmaz. Uyuşturucu kullanma yaşı ilkokul seviyelerine inmiş. İnsanlar adeta çıldırmış durumda. Bu Ülkeye ve bu Millete birazcık sevdası olan insanların gözüne uyku girmiyor. Ne olacak bu Ülkenin hali diyerek. Güya, Ülkeyi dindar ve muhafazakar bir iktidar yönetiyor. Ancak, inanç değerlerinden her geçen gün biraz daha uzaklaşan, saygı, sevgi ve hoşgörü kavramlarını hayatından çıkaran bir toplum gibiyiz. Okulların birçoğunu imam hatip okulu yaptık. Ama insanların İslami değerlerden uzaklaşmasının önüne bir türlü geçilemiyor. Nasıl oluyorsa, ateizm ve deizme kayanların sayısı arttıkça artıyor.

Ve Ülkeyi 22 yıldır yönetenlerin keyfi yerinde. Tüm bu yaşananları asla kendilerine dert etmiyorlar.

Kendilerini bir kere olsun, biz nasıl bir Ülke devraldık? Biz nerede yanlış yaptık diyerek sorgulamak akıllarından bile geçmiyor. Ama sorsanız, O’nlar dindar. Yaşanan olaylar nedeniyle O’nları eleştirenler dinsiz. Burada, yoluna başımızı koyduğumuz, uğrunda ömrümüzü çürüttüğümüz Milletimize de sitemim var. Sanki, gözleri kapanmış, yaşananları görmüyormuş, olaylardan hiç haberi yokmuş, sıkıntıları kendisi yaşamıyormuş gibi, sağlıklı bir şekilde düşünüp araştırıp sorgulamadan, adeta afsunlanmış bir şekilde körü körüne ve de inadına bu iktidara oy veriyor. Bunlar göreve gelirken 3Y ile mücadele edeceklerini söylüyorlardı. 3Y’den kasıtları ne idi? Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar.

Peki ne oldu? Yoksulluk arttıkça arttı. Orta direği yok ettiler, yoksulluğu yaygınlaştırdılar, halkı açlığa mahkum ettiler, işçiyi, çiftçiyi, emekliyi evine ekmek götüremez hale getirdiler. Yolsuzluğu Ülke tarihinin en üst noktasına taşıdılar. Ülkenin kaynaklarını yandaşlara peşkeş çektiler., Beşli çeteyi ihya ettiler. Yetmedi vergi borçlarını affettiler. Devlet kademelerinde rüşveti sıradan hale getirdiler.

Yasaklar konusuna gelince. Tüm medya kuruluşlarını ele geçirdiler. Eleştiriye tahammülleri olmadığından konuşan kim varsa hapse attırdılar. Otokratik bir rejim oluşturdular.

Liyakati değil sadakati önde tuttular. Gerek iç politikada, gerekse de dış politikada yanlış üstüne yanlış yaptılar. Avrupa’dan üç kuruş yardım alacağız düşüncesiyle Ülkemize milyonlarca sığınmacıyı doldurdular. Memleketi büyük bir beka sorunu ile karşı karşıya getirdiler. Ve Ülkemiz bugün inanılmaz ve içinden çıkılamaz sorunlarla karşı karşıya. Ve bu iktidar hala Millete gazel okumakla meşgul.

Üzüntümüz odur ki, Milletimiz bu iktidarın yalanlarına, bizim söylediğimiz gerçeklerden çok daha fazla inanıyor ki, bunları her seferinde yeniden iktidara getiriyor. Ne diyelim. Allah Milletimizi bu gaflet uykusundan uyandırsın ve hiç olmazsa bundan sonra basiretini bağlatmasın.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA