TÜDAM PROJE ÖNERİSİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENMEYE UYGUN BULUNDU




Tarih: 11 Ekim 2024 Cuma 18:33

HABER MERKEZİ

Toros Üniversitesi Dil Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) öğretim elemanlarının proje önerisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

TÜBİTAK 1002 - A Hızlı Destek Modülü  kapsamında proje yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Umut Demirhan’ın yapacağı, danışmanlığını Prof. Dr. Mustafa Aksan’ın gerçekleştireceği, doktora öğrencileri Öğr. Gör. Ferdane Kaynarpınar ve Arş. Serra Bengi Kaptan’ın proje ekibinde yer alacağı proje ile Türkçenin metin türü ve alanlarına ilişkin anahtar sözcüklerinin belirlenmesi, envanterinin hazırlanması ve 9 aylık süre içerisinde tamamlanarak paydaşlara sunulması hedefleniyor.

Proje Başlığı: “Türkçede Anahtar Sözcükler: Türkçe Ulusal Derleminden Derlem-Çıkışlı Yöntem ile Çıkarımı, Metin Türlerine ve Alanlarına Göre Dağılımlarının Saptanması ve Envanterinin Oluşturulması.” 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA