“HİÇ KİMSE MUTLU DEĞİL”




Tarih: 14 Ekim 2024 Pazartesi 19:11

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Yaşanan sorunlar Türkiye’nin her neresine gitseniz aynı. Değişen bir şey yok. Orta direk diye bir kavram kalmadı. İşçi, memur, esnaf, çiftçi hiç kimse mutlu değil. Hele hele, emekli ve dar gelirli Vatandaşlarımızın yaşadığı hayat, tam bir ömür törpüsü” dedi.

Gündeme yönelik açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hükümetin ekonomi politikaları eleştirdi. Türkiye’nin her noktasında benzer sorunlar yaşandığına işaret eden Kocamaz, ekonomik sıkıntılar nedeniyle orta direk diye tabir edilen sınıfın yok olduğunu savundu. “İşçi, memur, esnaf, çiftçi hiç kimse mutlu değil. Hele hele, emekli ve dar gelirli Vatandaşlarımızın yaşadığı hayat, tam bir ömür törpüsü” diyen Kocamaz, “Hükümetse, mutfaklar yangın yeriyken, insanlar çarşıya pazara çıkmaya korkarken hala tasarruf yapın, kemer sıkın diye talimat veriyor. Halen ev alana, araba alana, kredi kartı limitlerine göz dikiyor. Önceden aldığı vergiler yetmiyormuş gibi, Savunma Sanayi’ne katkı adında, çıkaracağı yeni vergilerle insanlara biraz daha çökme peşinde. İnanın kırk yıl düşünsek kredi kartı limitine vergi getirmek aklımızın ucundan geçmezdi. Getirdikleri her yeni vergi ekonominin daha da kötüye gittiğinin bir göstergesi.

Maalesef, getirilen tüm vergilere ve ücretlilere enflasyonun çok çok altında maaşlar ödenmesine rağmen ekonomide beklenen düzeyde bir iyileşme olmuyor. Enflasyon düşüyor deniyor ama döviz ve altın fiyatları aldı başını gidiyor. Böyle bir ortamda da iğneden ipliğe her şeye zam geliyor.

Hükümet, Halka ipin ucu kaçtı. Ülkeyi ben artık yönetemiyorum. Başınızın çaresine bakın. diyemiyor.

Hala algı oluşturarak, Halkı ikna etmeye çalışıyor. Bu da pek tabidir ki, inandırıcı olmuyor.

Çünkü insanlar cebine bakıyor. Çünkü insanlar ekonomik sıkıntıları acı bir şekilde ve bizzat yaşıyor” ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA