"DÜZENLEME ADİL DEĞİL"




Tarih: 17 Ekim 2024 Perşembe 18:23

HABER MERKEZİ

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de görüşülen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili, düzenlemelerin adil olmadığını ve tüketicilere yeni yükler getirirken, büyük sermaye sahiplerini rahatlatan bir yapıda olduğunu iddia ederek, “Bu teklif, haksız rekabeti körükleyerek küçük işletmeleri devlere karşı yarışmaya zorluyor” dedi.

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, hükümetin büyük sermayeyi koruyan, küçük işletmeleri ve tüketicileri zor durumda bırakan düzenlemeler yaptığını savundu. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, elektronik ticaretin hızla büyüdüğü bir dönemde, sağlam ve şeffaf bir yasal çerçeveye ihtiyaç duyulduğunu belirtirken, önlerindeki yasa teklifinin tüketiciyi korumak yerine büyük şirketlere imtiyazlar tanıdığını savundu. Konuşmasında, bu düzenlemelerin adil olmadığını ve tüketicilere yeni yükler getirirken büyük sermaye sahiplerini rahatlatan bir yapıda olduğunu iddia eden Kış, “Bu teklif, haksız rekabeti körükleyerek küçük işletmeleri devlere karşı yarışmaya zorluyor” dedi.

 

“İKTİDAR BÜYÜK SERMAYEYİ KORUYOR”

Kış, konuşmasında şunları kaydetti:

Özellikle lisans bedellerinde yapılan indirimler, büyük elektronik ticaret platformlarına ciddi avantajlar sağlıyor. Birkaç büyük şirketin lehine yapılan bu düzenlemeler, piyasadaki adalet terazisini bozuyor. Küçük işletmelerin sırtına daha fazla yük bindiriliyor. İktidarın sürekli büyük sermayeyi koruyan politikalar izlediğini bir kez daha görüyoruz. Dijitalleşme gerçekten çok önemli. Bu süreçte vatandaşların yeterince bilgilendirilmemesi sebebiyle mağduriyetler yaşanıyor. Dijital ortamda yapılan sözleşmeler karmaşık bir yapıya sahip. Tüketici okuryazarlığının düşük olduğu bir ülkede, yeterli bilgilendirme yapılmadan imzalatılan bu sözleşmeler, vatandaşlarımızı finansal devlere karşı savunmasız bırakıyor. AKP iktidarı her fırsatta büyük şirketleri destekliyor ve küçük esnaf bu süreçte yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Ekonominin temeli olan küçük ve orta ölçekli işletmeler, artan maliyetler ve yüksek vergilerle mücadele ederken, büyük şirketlere sağlanan imtiyazlar hız kesmeden devam ediyor” diyen Kış, hükümetin ekonomik büyüme politikalarını eleştirerek, “Bu büyüme sadece büyük şirketlerin sermayesini artırıyor, halkın cebine yansımıyor. CHP olarak adil bir ekonomi düzeni için mücadele etmeye devam edeceğiz. Büyük sermayeyi koruyan bu yasa teklifine karşı olduğumuzu net şekilde ifade ediyoruz. Adaletli bir piyasa düzeni için mücadelemizi sürdüreceğiz. Küçük işletmelerin güçlendiği, vatandaşların haklarının korunduğu bir ekonomi politikası savunuyoruz.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA