Yatırım programı tamamlanarak hizmete alındı




Tarih: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 17:25


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün özel bütçeden ve yangınla mücadele proje kapsamından 3 yangın havuzu yapım işini zamanında ihale ederek gerçekleştirdiğini açıkladı.

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; 3 havuz hizmete alındı. Açıklamada; “Bu havuzların da tamamlanması ile Mersin ilinde betonarme havuz sayısı 56’ya ulaşmış oldu. Ayrıca 197 adet su toplama havuzu olmak üzere toplamda 253 adet havuz, yangınla mücadele kapsamında kullanılmaktadır” denildi.

Havuzlarda incelemelerde bulunan Bölge Müdür Yardımcısı Durmuş Bilal Akkuş’a Makine ve İkmal Şube Müdürü Mehmet Tosun ve teknik ekip eşlik etti.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, çıkabilecek orman yangınlarında zaman ve hızın çok önemli olduğunu, helikopterlerin ormanın hemen yanındaki bir yangın havuzundan su ikmali yapılmasının yangınla mücadele kapsamında zaman kazandıracağını ve ormanlara havuzun can simidi olacağını ifade etti. Ayrıca önümüzdeki senelerde yangın havuzlarının sayısını artırmayı planladıklarını belirtti. (Haber Merkezi)


Etiket: orman, mersin, deniz, havuz, yeşil


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA