“Sektörde büyük bir güce sahibiz”




Tarih: 1 Eylül 2020 Salı 15:00


Türkiye’de sektör içerisinde büyük bir güce sahip olduklarını söyleyen Çelkonsan Makina Sanayi Genel Müdürü Cemalettin Akbulut, “Eğer bir ülkede herhangi bir yatırım olacak ise biz ve bizim gibi firmalara mutlaka ihtiyaç var demektir. Uluslararası standartlar gereği, gerekli sertifikalara sahip olarak dünya çapında güvenilir ve kaliteli imalat yapabilen bir konuma gelmek hedefindeyiz” dedi.

Haber – Behzat Özgür Beyazlar

Avrupa’da başlayıp şu anda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde devam ettirdikleri Çelkonsan Makina Sanayi’nin Genel Müdürü Cemalettin Akbulut, firmalarının kuruluş süreci, sektördeki yeri ve mevcut yatırımları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. 1996 krizi sonrası Avrupa’ya giderek küçük çap ve kapasitede muhtelif çelik ve teknolojik imalatlar yaptıklarını söyleyen Akbulut, “Yapılan işlerin beğenilmesi ve kaliteli olması diğer iş ve müşterileri de bize yöneltti. Kısa süre içerisinde Pazar payımızı büyütmeye başladık.  Biz de standartlara uygunluk ve kalite için gerekli alt yapı ve makinelerle gün geçtikçe tanınırlığımızı ve güvenirliğimizi artırıcı yatırımlar yaptık. Firmamız sanayi yedek parçaları ve yatırım ekipmanları üretmektedir. Kırıcılar,  filtreler, büyük kapasiteli fanlar, depolama tank ve siloları, sevk sistemi ekipmanları, çelik köprü, hangar, çelik konveyör,  arıtma sistemleri ve bunlara ait montaj ve yedekleme işleri yapmaktayız” dedi. 

“MEVCUT YATIRIMLARIMIZ”

Yıllık üretimi takriben 7 bin 500-8 bin ton kadar olup bu üretimin yüzde 75 kadarını ihraç eden Çelkonsan Makine, bugünkü kapasite ve yetenekleri ile gerek yurt içi ve gerekse yurtdışı ihaleler ve ihale ortaklıkları yapabilecek konuma ulaşmış durumda. Firmanın mevcut yatırımları hakkında bilgi veren Akbulut, “Gerek kapasite ve gerekse kaliteyi etkileyen makine ekipman temini ile birlikte farklı sektörlere de yatırım planlamaktayız. Bu konuda Erzurum’da maden ve mineraller ile ilgili ve Kazakistan’da da otoban bariyeri imalat hattı ile sıcak daldırma galvaniz tesisimiz bulunmakta” şeklinde konuştu.

“YATIRIM OLACAK İSE BİZ VE BİZİM GİBİ FİRMALARA MUTLAKA İHTİYAÇ VAR DEMEKTİR”

Türkiye’de sektörde 100 firma sayılacak ise Çelkonsan’ın ilk 50 sıralamasına girecek durumda olduğuna dikkat çeken Akbulut, “Eğer bir ülkede herhangi bir yatırım olacak ise biz ve bizim gibi firmalara mutlaka ihtiyaç var demektir. Uluslararası standartlar gereği, gerekli sertifikalarasahip olarak dünya çapında güvenilir ve kaliteli imalat yapabilen bir konuma gelmek hedefindeyiz. Dolayısıyla daha fazla çalışanı istihdam etmek, daha fazla ihracat yapabilmek ve ülkemize daha fazla döviz kazandırmak hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

 

ÇELKOSAN MAKİNA’NIN KURULUŞ SÜRECİ

Biz Erzurum-Oltu kökenli bir aileyiz. 1972 yılında Çimsa Çimento’nun kuruluş aşamasında büyük ağabeyimizin Mersin’e gelmesi ile bu bölgeye yerleştik. 1980 Yılında büyük ağabeyimizin şirket kurması ile de ticari faaliyetlerimize başladık. Benden büyük 2 ağabeyim ve benden küçük 1 kardeşim var. Trakya Üniversitesi Çanakkale Eğitim ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Mühendisliği eğitimimden sonra Almanya’da bir yıl ihtisas gördüm. 2 yıl öğretmen olarak devlet memurluğu hizmetim oldu.Çelkonsan’ın ilk tohumları 1980 yılında Akbulut2 ismi ile büyük ağabeyim tarafından atılmıştır. Bu şirketin kurulmasının ardından ailemin isteği ile 1988 yılında Mersin’e gelerek burada ikamet etmeye başladım. 1990 yılına kadar mevcut çeşitli tesislerin bakım, onarım ve yedek parça imalatlarını yaptık. Bilahare büyük firmalara taşeronluk hizmeti dönemlerini yaşadık.  Birçok firmaya Türkiye genelinde muhtelif imalat ve montaj işleri yaparak tecrübe edindik.


Etiket: mersin, tarsus, osb, çelkonsan, makine


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA