Atgirmez mevkiinde kanalizasyon çalışmaları sürüyor




Tarih: 4 Eylül 2020 Cuma 10:53


Tarsus Günyurdu Mahallesi’nin Atgirmez mevkiinde alt yapı çalışmaları başlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi yoğun olarak tarım işçilerinin yaşadığı Atgirmez mevkiinde 6 kilometreye yakın kanalizasyon borusu döşeyecek, paket atık su arıtma tesisi kuracak.

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından yüklenici firma aracılığıyla yapımı süren proje kapsamında çeşitli çaplarda HDPE esaslı koruge boru ile kanalizasyon hattı, muayene bacası, dizel jeneratör ile birlikte paket atık su arıtma tesisi kurularak, günde 600 metreküp atık suyun temizlenmesi sağlanacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus’a bağlı Günyurdu Mahallesinin Atgirmez mevkiinde kanalizasyon altyapısı için başlattığı çalışmalar sürüyor. Büyükşehir, yoğun olarak tarım işçilerinin yaşadığı Atgirmez’de 6 kilometreye yakın kanalizasyon borusu döşeyecek, paket atık su arıtma tesisi kuracak.

 

ALTYAPI SİSTEMİNİN 2021 OCAK AYINDA TAMAMLANACAK

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 80’li yıllarda bölgeye gelen tarım işçilerinin yerleşmeye başlamasıyla kurulan ve sonraki yıllarda aldığı göçle hızla büyüyen Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde altyapı sisteminin olmaması büyük sorun oluşturmasından kaynaklı çalışmalara başladı. Yaklaşık 35 yıllık bir yerleşim yeri olan ve 500 hanesi bulunan Atgirmez’de, yüklenici firma tarafından yapılan altyapı çalışmaları kapsamında yaklaşık 6 kilometre boru döşenerek, yerleşim yerlerinden toplanacak atık sular arıtılarak yeniden doğaya bırakılacak. Altyapı sisteminin 2021 Ocak ayında tamamlanarak devreye girmesi planlanıyor. (İHA)


Etiket: atgitmez


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA