“Bu kulaç barışa atılan bir kulaç olacak”




Tarih: 1 Ekim 2020 Perşembe 18:56


Milli Yüzücü Emre Seven, Yenişehir Belediyesi tarafından ’Kulacım kadar uzaktasın’ sloganıyla düzenlenecek organizasyonla Mersin’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ne kulaç atacak. Bu organizasyonun herkesi heyecanlandırdığını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kıbrıs bize bir kulaç kadar yakındır. Bu kulaç barışa atılan bir kulaç olacaktır” dedi.

Haber-Sevcan Akgül

Yenişehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi’nin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı bir restoranda yapıldı. Toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başta olmak üzere Milli Yüzücü Emre Seven, Channel Swimming Association (Manş Geçişi Organizasyonu) Başkanı ve İngiliz yüzücü Michael Read, 18 kez Guinness Dünya Rekortmeni ve Emre Seven’in antrenörü Namık Ekin, Emre Seven’in antrenörü Kâmil Resa Alsaran, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zeliha Mendeli ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol ile ulusal ve yerel basın mensupları katılım gösterdi.  

 

TOPLAMDA 100 BİNİN ÜZERİNDE KULAÇ ATACAK

Yüzme geçişi, Dünya Açık Deniz Yüzme Birliği (WOWS) tarafından belirlenecek açık deniz yüzme kurullarına göre gerçekleştirilecek. 80 kilometre uzunluğundaki parkurun 30-40 saat arasına tamamlanması bekleniyor. Yüzüşü gerçekleştirecek Emre Seven, ilk kulacı attıktan sonra herhangi bir kara parçasına veya tekne, feribot, gemi ve benzeri gibi bir deniz aracına temas edemeyecek. Seven yüzme geçişinde toplamda 100 binin üzerinde kulaç atacak. WOWSA kurallarına göre gerçekleştirilecek ve solo, durmadan ve kafessiz olarak yapılan ilk geçiş olacak. Manş Geçişi Organizasyonu Başkanı Michael Read geçişi gözlemci olarak takip edecek. Seven yüzmeye, Anamur'dan başlayacak.

 

“BU KULAÇ BARIŞA ATILAN BİR KULAÇ OLACAKTIR”
Toplantıda bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kulacım Kadar Uzaktasın” sloganıyla düzenleyeceğimiz Mersin - Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi, organizasyonuyla karşınızdayız. Bu organizasyon hepimizi heyecanlandırmaktadır. Kıbrıs bize bir kulaç kadar yakındır. Bu kulaç barışa atılan bir kulaç olacaktır. Bildiğiniz gibi 1 Eylül 2019 tarihinde yani Dünya Barış Günü’nde ‘Barışa Kulaç At’ sloganıyla Aydıncık ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentine kadar yüzen Hacette Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nden 8 sporcumuza sponsor olmuştuk. Yine bu yıl 10 sporcumuz ilk kulacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Mersin’e doğru attılar ve Silifke’ye başarılı bir şekilde ulaştılar. Bu organizasyona da Yenişehir Belediyesi olarak destek verdik” diye konuştu.

 

“MİCHAEL READ’İN BURAYA GELMESİ BİZLERİ ONURLANDIRDI”
“Mersin ve KKTC arasında bir yüzme parkuru oluşturmak, uluslararası yüzücüleri buraya çekmek gibi önemli bir hedefimiz var” diyerek sözlerini sürdüren Özyiğit, “Bu hedefe ulaşmak için atılan her adıma ve her kulaca destek vermeye devam edeceğiz. Ancak yeni denememizin ayrı bir özelliği olacak. Daha önce yapılan geçişler birden çok yüzücü ile yapıldı. Yenişehir Belediyesi olarak düzenleyeceğimiz organizasyonla Sayın Emre Seven, tek başına solo ve kafessiz bir şekilde parkuru tamamlamayı hedefleyecek. Emre Bey yüzerken dünyaca ünlü yüzücü ve Manş Geçişi Organizasyonu Başkanı (Channel Swimming Association- CSA) Michael Read ve KKTC Yüzme Federasyonu’ndan hakemler kendisini takip edecek. Sayın Michael Read’in davetimiz üzerine buraya gelmesi bizleri onurlandırdı. Bu parkurun dünya kamuoyunda tanınması için de kendisinin teşriflerini çok değerli buluyoruz. Huzurlarınızda kendisine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞARACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUZ”
Milli Yüzücü Emre Seven’in, 2011 yılında Cebelitarık Boğazı'nı geçerek Avrupa kıtasından Afrika kıtasına yüzen ilk Türk olma unvanını elde ettiğini kaydeden Özyiğit, “Aynı zamanda Manş Denizi'ni solo şekilde yüzerek tamamladı. Kendisi alanında çok iyi ve deneyimli bir yüzücü. Başaracağına yürekten inanıyoruz. Emre Seven’in bu parkuru tamamlaması ile Mersin’den KKTC’ye uzanan yeni bir yüzme parkuru tanımlanacak. Aynı zamanda solo ve kafessiz olarak hakemler eşliğinde yapılacak ilk geçiş olacak. Düzenleyeceğimiz bu organizasyon, inanıyoruz ki bölgemizde barışa katkı sunacak. Bu bölge uzun bir aradan sonra önemli bir sportif faaliyetle konuşulacak.  Yenişehir Belediyesi olarak sportif faaliyetlerin barışa katkı sunduğunun farkındayız.  Nitekim sporun felsefesinde de barış, kardeşlik ve sevgi vardır” dedi.

“KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM”
Organizasyona destek veren ve katkı sunan Mersin Valiliğine, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına, KKTC Mersin Başkonsolosluğuna, Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığına, Gümrük ve Liman Polisine ve Yenişehir Hastanesine teşekkür eden Özyiğit, Türkiye Yüzme Federasyonuna sitem etti. Özyiğit, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Devletimizin bu kurumları böyle uluslararası önemli bir organizasyona katkı sunarken, üzülerek belirtmek istiyorum ki resmi talebimize rağmen Türkiye Yüzme Federasyonu hakem verme gereği bile duymamıştır. Buradan herkesin aklına herhalde şu soru gelir, ‘Türkiye Yüzme Federasyonu ne iş yapar?’ Eğer dünyada rekor olabilecek, bir organizasyona hakem vermiyorsanız. Nereye hakem vermeyi düşünüyorsunuz? Kapalı salonlardan kafanızı çıkartın. Bu tür organizasyonlara destek verin, öncü olun. Biz isterdik ki Türkiye Yüzme Federasyonu tam yanımızda olsun, omuz omuza bu organizasyonu gerçekleştirelim. Yenişehir Belediyesi olarak düzenlediğimiz bu geçiş, hem ülkemiz hem de KKTC için önemli bir adımdır. Dünya genelinde birçok yüzme kuruluşu bu geçişi yakından takip ederken, Türkiye Yüzme Federasyonunun hakem dahi göndermemesini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Umut ediyorum ki bu parkuru kalıcı hale getiririz.”

 

“BU EMRE İÇİN ZORLU VE BÜYÜK BİR MÜCADELE OLACAK”
Channel Swimming Association (Manş Geçişi Organizasyonu) Başkanı ve İngiliz yüzücü Michael Read, “Emre’ye büyük bir destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu Emre için zorlu ve büyük bir mücadele olacak. Bu geçiş hem Emre, hem Sayın Başkan hem de Konsolosumuzun başkanlıklarında yapmış oldukları çok önemli bir organizasyon olacak. Temiz bir ruhla el ele verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

 

“HER ŞEY KARDEŞ ÜLKELERİMİZ İÇİN”
Milli Yüzücü Emre Seven ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bir başarının ardından o başarıyı tebrik etmek ve alkışlamak çok basit ama o başarının kokusunu önceden alıp o başarıya yatırım yapmak farklı bir meziyet ve farklı vizyon gerektirir. Ben Kasım ayının başında Kıbrıs’a yüzmek istediğimi sosyal medyadan paylaştım. 24 saat sonra Abdullah Özyiğit’in talimatıyla Yenişehir Belediyesinden bana ulaştılar. Aslında alkışlanması gereken bu. Bunu başaracağımıza inanıyorum onun için buradayım. Sayın Başkanıma bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüğü için teşekkür ediyorum. Hayalime bir el uzanması gerekiyordu ki o el Sayın Abdullah Özyiğit’in eliydi. Ayrıca bu parkurun uluslararası anlamda tanınması için Michael beyi davet ettik, sadece bir mail attık ve geleceğini söyledi. Tüylerim diken diken oldu. Sizin de enerjinizi hissediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum, her şey kardeş ülkelerimiz için.”

 

“BURADA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ İNŞALLAH BUNU BAŞARACAĞIZ”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zeliha Mendeli ise “Bu anlamlı organizasyonda çok büyük emekleri geçen Sayın Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e ve diğer herkese gönülden teşekkür etmek isterim. Göreve geldiğimiz ilk günden beri sayın Başkanımız KKTC’ye yönelik haksız ambargolara aşabilmek için her zaman yanımızda oldu. Burada bir ilki gerçekleştireceğiz inşallah bunu başaracağız. Deli yürek ve Milli Yüzücü Emre Seven’e cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

EMRE SEVEN HAKKINDA

Maraton, açık su yüzme sporcusu ve Açık Su Milli Takım Antrenörü Emre Seven 1972 yılında İstanbul’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu. 1 Haziran 2012 yılında Avrupa ile Afrika’yı ayıran, Atlas Okyanusu ve Akdeniz’i birleştiren 19,3 kilometre uzunluğundaki Cebelitarık Boğazı’nı geçen ilk Türk unvanını aldı. 2015 yılında 27 kilometrelik Çanakkale- Gökçeada parkurunu başarıyla tamamladı.   2017 yılında İngiltere ile Fransa'yı bağlayan 35 kilometre uzunluğundaki Manş Denizi'ni yüzerek geçti. 2002-2020 yılları arasında 6 bin 500 kilometrelik İstanbul Boğazı yüzme yarışlarına katıldı.  31 kilometre uzunluğundaki Kalamata –Koroni yüzme yarışlarına 4 kez, 6 kilometre uzunluğundaki Çanakkale Boğazı yüzme yarışlarına 5 kez ve 7 kilometre uzunluğundaki Meis – Kaş yüzme yarışlarına da 7 kez katıldı. Tüm yarışları başarıyla tamamladı. 1 Temmuz 2020 tarihinde 28 kilometre uzunluğundaki maratonda Bostancı’dan Armutlu’ya yüzdü. Bilgi Üniversitesi yüzme havuzu sorumluluğu görevini  yürütmektedir. 3. kademe yüzme antrenörü olan Emre Seven evli iki çocuk babasıdır.

 

 


Etiket: milliyüzücü, yenişehirbelediyesi, abdullahözyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA