Gülgen: “Muhtarlık gönül işi”




Tarih: 19 Ekim 2020 Pazartesi 18:54


19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydan’ında bir tören düzenledi. Muhtarlığın parayla değil özveriyle yapıldığını belirten Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, “Muhtarlık, gönül işi, biz de 50 bin gönüllü elçiyiz” dedi.

Haber – Cansugül Yıldırım

 

19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydan’ında korona virüs tedbirleri çerçevesinde kutlandı. Gerçekleşen törene Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akdeniz Muhtarlar Derneği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülgen, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal, Tüm Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ergün Ünlü, Mersin Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Giray Atilla, Mersin Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kaykaç, Mersin Toroslar Muhtarlar Derneği Başkanı Cengiz Şahpaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkan Vekili Zeki Aksoy ve Mersin Valiliği İdare ve Denetim Müdür Vekili Hilal Sulukaya katıldı. Törende, Mersin Muhtarlar derneği Başkanı Gülgen ile dört merkez ilçede kurulan muhtarlar derneklerinin başkanları, Atatürk Anıtına çelenk sunarken; tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

“HER ALANDA KADININ EŞİT TEMSİL EDİLMESİNDEN YANAYIZ”

Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı ve Akdeniz Muhtarlar Derneği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülgen, törenin ardından gazetecilere bir konuşma gerçekleştirdi. Gülgen, “Türkiye’de muhtarlık camiasının 1829 yılında 2. Mahmut tarafından atamayla, 1833’te ise Bolu’da ilk kez seçimle yapıldı. Taşrada da Kastamonu’da ilk muhtarlık seçimi yapılmış. O tarih 19 Ekim. Biz de konfederasyon olarak İçişleri Bakanlığına başvurduk ve 19 Ekim’i Muhtarlar Günü olarak kutlamak istediğimizi ilettik. 19 Ekim’i 5 yıldır Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz” açıklamalarında bulundu. Türkiye’de son seçimlerin kadın muhtarlar açısından çok büyük başarı sağladığını belirten Gülgen, Türkiye’de 51 bin muhtar olduğunu ve bunun bin 70’inin kadın olduğu bilgisini verdi. Bu sayının artmasını istediklerini dile getiren Gülgen, “Tüm muhtarların yarısının kadın olmasını istiyoruz. Her alanda kadının eşit temsil edilmesinden yanayız” dedi.

 

“SEÇİMDEN ÖNCE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ”

İlgililerden çok fazla destek alamadıklarından söz eden Gülgen, muhtarların yaşadığı sıkıntıları da dile getirdi. Gülgen, vatandaşların ilk geldiği yerin muhtarlar olduğunu söyleyerek, “Vatandaşın sorununu ilgili yerlere iletiyoruz ama karşılık bulamıyor. Bu dönemde daha iyiyiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız ilgileniyorlar. Ancak, buna karşın ilgili birimlerde sorunlarımız halen devam ediyor. Telefonlara çıkmıyorlar. Bundan yana sıkıntılıyız. Biz kimsenin arka bahçesi de değiliz. Şimdi Mersin’de dört merkez ilçede dört dernek kurduk, çünkü yılbaşından sonra birlik olma ihtimalimiz çok kuvvetli. İçişleri Bakanlığı Muhtarlar Birliği Yasasını çıkaracak. Bu kapsamda her ilçenin bir başkanı, 13 ilçeyi temsilen de bir başkan olacak. Bundan sonra işlerin daha da iyiye gitmesini bekliyoruz. Vatandaş hizmet istiyor, biz hizmet istiyoruz. Seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Muhtarlık, paraya değil, özveriyle yapılacak bir iş. Aldığın 2 bin 400 lira para, bunun yarısını da zaten muhtarlığa harcıyorsun. Bu, gönül işi, biz de 50 bin gönüllü elçiyiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Etiket: muhtarlargünü, aligülgen, muhtar


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA