Güleçoülu: “Korona virüs tekstil sektörünü dönüştürecektir”




Tarih: 26 Ekim 2020 Pazartesi 16:57


Rua Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nur Güleçoğlu, korona virüsün (Covid-19) giysilere kolaylıkla nüfuz edebildiğini ve tekstil ürünlerinin üzerinde uzun süre kalabildiğini ifade ederek, ‘Bu durum tekstil sektörünü dönüştürecektir’ dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Rua Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nur Güleçoğlu korona virüsün tekstil sektörüne etkileri hakkında gazetecilere konuştu. Korona virüs ile birlikte antibakteriyel ürünlerin önemini ortaya çıkardığına dikkat çeken Güleçoğlu, “Doğal antibakteriyel özelliklerdeki bambu, yün, keten ve pamuk gibi tekstil hammaddeleri daha büyük önem kazandı” dedi. Güleçoğlu, “Tekstil sanayicilerimiz ve tüketicilerimiz, bu konuyu çevre dostu bir yaklaşımla dikkate almalıdır. Sağlıklı ve doğal tekstil lifleri olan bambu, yün, keten ve pamuk gibi ürünler, kimyasal işlemlerle yapılan tekstil ürünlerine tercih edilecektir. Ayrıca tekstil sektörü bu salgından ders alarak daha çevreci ve hassas düşünmeye başlayacaktır. Tüketiciler de antibakteriyel ürünleri tercih edecektir. Bu sebeple firmalar organik ve geri dönüştürülebilir, sürdürülebilir ürünlere odaklanmak zorunda kalacaktır" dedi.

 

“Çin'in kaybettiği pazarlar Türkiye'ye yöneliyor”

Güleçoğlu Türkiye'nin hazır giyim, tekstil ve deri ürünleri ihracatının 30 milyar dolar civarında olduğunu hatırlatarak, “Bu miktarın 10 katı büyüklüğünde tekstil ihracatına sahip Çin'e göre Türkiye avantajlı bir konumda. Türkiye, Avrupa'ya yakınlık, kısa sürede üretim ve ürün hazırlama potansiyeli gibi sebeplerle tekstil devi Çin'e karşı avantajlı bir konumda. Korona virüs yayılmaya başladığı ülke olan Çin'in kaybettiği pazarlar Türkiye'ye yöneliyor. Tekstil, hazır giyim ve moda sektöründeki marka ürünlerimiz, korona virüs etkisiyle Avrupa pazarında daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu durum, tekstil sanayicilerimiz açısından büyük avantaj oluşturuyor” açıklamalarında bulundu.

 

“TÜRKİYE PANDEMİ SONRASI BÜYÜK İLGİ GÖRECEK”

Çin menşeli tekstil ürünlerinde yaşanan Pazar daralmasının Türkiye için fırsat oluşturduğunu dile getiren Güleçoğlu, Türk tekstline ve hazır giyim ürünlerine talebin her geçen gün arttığını belirtti. Güleçoğlu, “Türk pamuğu gibi bize özgü tekstil hammaddeleri ve ürünlerinin üretimi ve talebi giderek artıyor. Tekstil alanında Türkiye'ye 2 milyar dolar civarında yeni sipariş beklemekte. Avrupa'dan gelen ve gelecek olan yeni siparişleri karşılayacak yeterli kapasitedeyiz. Birçok Avrupa ülkesinde tekstil firmalarının salgın sonrası için Türkiye'de partner arıyor. Türkiye pandemi sonrası büyük ilgi görecek. Türkiye'nin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Fiyat, kalite ve zaman formülü doğru bir şekilde çözülmeli. Böylece Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin Çin'e en iyi alternatif olduğuna ikna edilmeli” şeklinde konuştu. Rua Tekstil yönetim ekibi olarak Covid-19 sonrası dönemde bazı temel göstergelerin daha da önemli hale geldiğini bildiklerini belirten Güleçoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Etkin planlama ve verimli stok yönetimi, şirketimizin sağlıklı büyümesindeki en önemli araçlardan biri olmaya devam edecek. Belirsizliğin arttığı ortamlarda riskleri doğru yönetmek ve veriye dayalı karar alabilmek her zamankinden daha değerli bu kapsamda; şirketin tüm süreçlerini dijitalleştirmek önceliklerimiz arasında.”


Etiket: nurgüleçoğlu, koronavirüs, tekstil, ruatekstil


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA