Seçer: “Mersin’de birçok bölgede kentsel dönüşüme ihtiyaç var”




Tarih: 10 Kasım 2020 Salı 16:48


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşiminde İzmir depremiyle ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Birçok bölgede kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Sahil şeridinde batıya doğru gittikçe bir sarsıntı durumunda ortaya çıkacak resmi hayal dahi edemiyorum” dedi.

Haber-Cansugül Yıldırım

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen meclis toplantısında İzmir’de meydana gelen ve büyük kayıplara yol açan depremle ilgili sayısal verileri Meclis üyeleri ile paylaşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanları içerisindeki alanlarda depreme karşı alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere bir komisyon oluşturulmasını teklif etti. Seçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dünyanın en çok kanun yapan parlamentolarından biri olduğunu fakat uygulamada sıkıntılar yaşandığını söyledi. Seçer,  “Burada açıkçası mevzuatlarında netliği yok. Kavram ve yetki kargaşası var.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var. Denetim yapma mükellefiyeti olan kurumlar var. Bütün bunların görevini iyi yapması lazım ve bunları da yaparken bir yetki karmaşasına düşmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“RUHSAT VERİLEN PROJELER TİTİZLİKLE İNCELENSİN”

İlçe belediyelerinin binalara ruhsat verirken, ruhsat verilen projelerin titizlikle incelemesi ve dikkatli çalışması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de kendi sorumluluk alanımızda işimizi bu anlamda çok daha ciddi yapmamız gerekiyor. Bu hassasiyeti hepimiz biliyoruz. Şöyle bir öneri getireyim. Bir komisyon oluşturup ivedi olarak Mersin’de belediyelerin yetki ve sorumluluğu dahilinde alınması gereken tedbirler nedir? Bunlar belirlensin. Bunları meclis kararına dökelim, uygulamaya geçelim” şeklinde konuştu.

 

“ORTAK BİR YOL ALABİLİRİZ”

Mersin’de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan çok fazla yerin olduğunu altını çizen Seçer, “Sahil şeridinde batıya doğru gittikçe bir sarsıntı durumunda ortaya çıkacak resmi hayal dahi edemiyorum” dedi. Seçer, “Zemin emniyetinin olmadığı alanlara binalar yapıldığını” söyleyerek “Bu gerçekler ışığında böyle bir öneri getirmek istiyorum. Bunun detayını parti gruplarının sözcüleriyle de görüşebiliriz, temsilci alırız. Bu konuda otoriteler; içimizde mühendis olan arkadaşlarımız var, konuya hâkim olan arkadaşlarımız var. Bunu meclis kararına bağlayıp bundan sonra Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ortak bir yol alabiliriz diye düşünüyorum. Bunu da takdirlerinize sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, meclis, kasımayı, vahapseçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA