Mersin’de hayat 2 dakikalığına durdu




Tarih: 10 Kasım 2020 Salı 16:50


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yılı sebebiyle Mersin’de tören düzenlendi. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte Mersin’de hayat 2 dakikalığına durdu.

Haber- Gizem Konucu

 

Mersin’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun tören mangasını selamlamasıyla başlayan törene Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye başkanları ile diğer protokol üyeleri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Su, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer ile kamu ve özel kuruluşların temsilcileri, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte tören alanında ve caddede 2 dakika boyunca hayat durdu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını, lokomotifler de düdüklerini 2 dakika boyunca çalarak anmaya katıldılar. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile önce göndere çekilen Türk bayrağı, daha sonra yarıya indirildi.

 

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenin ardından Kültür Merkezinde devam etti.  Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce hazırlanan programda öğrenciler şiirler okudu. Atatürk’ü anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.


Etiket: mersin, 10kasım, atatürk, anma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA