Mersin’de vaka sayıları ürkütücü boyuta ulaştı!




Tarih: 6 Aralık 2020 Pazar 14:26


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu Valileri, il Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları il toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda Koca, Mersin’in yoğunluğunun devam ettiğine dikkat çekti.

Haber- Gizem Konucu

 

Türkiye'de 5 Aralık itibari ile 178 bin 903 korona virüs testi yapıldı. Yapılan testlerden 31 bin 896 kişinin testi pozitif çıkarken 196 kişi hayatını kaybetti. 5 Aralık tarihinde günlük hasta sayısı 6 bin 128 oldu. 4 bin 100 kişinin korona virüs tedavisinin tamamlanmasıyla da iyileşen hastaların sayısı 427 bin 242'ye çıktı. Türkiye’de toplam test sayısı 19 milyon 517 bin 84'e ulaşırken, hasta sayısı 533 bin 198, vefat sayısı 14 bin 705, ağır hasta sayısı 5 bin 800, aktif hasta sayısı da 91 bin 251 oldu.Haftalık verilere göre, geçen hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,3, yatak doluluk oranı yüzde 55,7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71,7, ventilatör doluluk oranı yüzde 40,1, ortalama temaslı tespit süresi 11 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,8 olarak kayıtlara geçti.

 

“YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 74”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından bir açıklamada bulundu. Açıklamada, salgın nedeniyle Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla il toplantılarını tekrarladıklarını bildirdi.5 kentin yüksek risk altında olduğuna dikkat çeken Fahrettin Koca, “Son haftada Adana'da vaka artışı yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 79. Hatay'da artış yüzde 125, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 86. Mersin'de artış yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74” dedi. Koca, bu illerdeki vatandaşları uyararak “Risk kapımızda. Alışkanlıklarımıza teslim olmayalım. Kısıtlamaları fırsata çevirelim. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Mücadele birlikte kazanılır” açıklamalarında bulundu.

 

MERSİN’DE 3 GÜNDE 64 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Mersin'de artan korona virüs vakaları, hastane personelini de vurdu. Mersin Şehir Hastanesi'nde başta güvenlik olmak üzere çok sayıda personel korona virüse yakalanmış durumda. Hastane yönetimi koronaya yakalanan sağlık personeli sayısında artış olacağından endişeli. İl Sağlık Müdürlüğünün Mersinle ilgili herhangi bir açıklama yapmaması da vaka sayılarıyla ilgili bilgi kirliliğine sebep oluyor. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden vaka sayıları ile ilgili veri paylaşımı yapmaya devam ediyor. Bu verilere göre Mersin’de Salı günü 17, Çarşamba günü 26, Perşembe günü ise 21 kişi korona virüs yüzünden hayatını kaybetti. Mersin’de en çok vakaların olduğu ilçe ise Tarsus oldu. Tarsus’ta vaka sayıları Mersin’e oranla daha hızlı artmaya devam ediyor. 5 Aralık’ta Tarsus’ta korona virüs yüzünden 6 kişi hayatını kaybederken nisan ayından bu yana Tarsus’ta virüs yüzünden ölen kişi sayısı 239’a yükseldi.

 

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK KURALLARINA DİKKAT EDİN!

Vaka sayılarındaki artış korkutucu bir boyuta ulaşmışken bu sayıların artmasını önleyebilmek için alınan son tedbirlerle birlikte tüm kurallara harfiyen uyulması hakkında yetkililer uyarmaya devam ediyor. Özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan yetkililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni korona virüs tedbirlerini de ciddiye alınması gerektiğini belirtiyor. Alınan bu tedbirlerle birlikte hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının vaka sayıların azalması bekleniyor.

 


Etiket: sağlıkbakanı, fahrettinkoca, mersin, vaka, artış, koronavirüs


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA