2025 yılında hedef Süper Lig




Tarih: 7 Aralık 2020 Pazartesi 15:23


Misli.com 3. Lig takımlarından İçel İdmanyurdu’nda hedef, şampiyonluk. Takım Sözcüsü Halim Yiğit, "Bu sene şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Uzun vadeli planımızda Mersin İdmanyurdu ruhu ile çıktığımız bu yolda 2025 yılında hedef Süper Lig. Bu dönemde Mersinlilerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Haber- Sevcan Akgül

İçel İdmanyurdu, Halim Yiğit’in basın sözcüsü seçilmesi nedeniyle tanışma ve takım hakkında genel bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda Halim Yiğit ve İçel İdmanyurduTeknik Direktörü İbrahim Baş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yiğit, unutulan futbolda başarılı bir sürece girdiklerini belirterek, “Bu dönemde biz de çorbada tuzumuz olsun katkımız olsun niteliğinde bir görev aldık ve görevimizi hem Mersin kamuoyu ile beraber, yönetim kurulumuzla beraber, değerli basın emektarlarımızla beraber, taraftarlarımızla, takımımızla, hocamızla beraber yola çıktık ve bu çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

“İÇEL İDMANYURDU MERSİN'İN ORTAK BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VE ORTAK DEĞERİMİZ”

Yiğit, yönetim kurulu olarak şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını dile getirerek hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini belirtti. Yiğit, “Umarım yolun sonunda şampiyonluk ve uzun vadeli hedefimizde de 2025 yılında Mersin İdmanyurdu ruhuyla yola çıktığımız bu süreçte 3. yılımızda Süper Lig'de başarılı bir takım kadrosu oluşturup orada da başarılara imza atmak istiyoruz” açıklamalarında bulundu. Mersin bürokrasisinden maçlarla ilgili gerekli desteği göremediklerini ifade eden Yiğit, bu dönemde siyasetçilerin, belediye başkanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, Mersin gönüllüsü herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. “Mersin hepimizin” diyen Yiğit, “Mersin'e sahip çıkılması gerekiyor. İdmanyurdu ruhuyla oluşturulan İçel İdmanyurdu Mersin'in ortak birleştirici gücü ve ortak değerimiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun bizi birleştirilen önemli bir sivil toplum kuruluşu ve coşkuyu hep beraber yaşadığımız bir takımımız var. Başarılı bir döneme girdik. Son 3 yılda 2 şampiyonlukla bu dönemde de şu an lider olduğumuz ve hedefe emin adımlarla gittiğimiz bu süreçte bizim Mersin’imize, Mersin ilimizin tüm dinamiklerine açıkçası ihtiyacımız var. Mersin esnafından, işadamlarından isteğimiz şampiyonluk coşkusunu oluşturacak katkılarda bulunmaları. Her sokağa, dükkanların önüne bayraklar asmak suretiyle kentte şampiyonluğa yürüyen bir takım olgusunu yaratmak ve o heyecanı oluşturmak, bu farkındalığı yaratmak. Dolayısıyla bizim Mersin gönüllüsü herkesten kendi çapında katkılarını beklediğimiz bir süreçteyiz. Çünkü hedeflerimiz var ve ortak amacımız Mersin'in başarısıdır” dedi.

 

“SÜPER LİGE YÜRÜMEK İSTİYORUZ”

İçel İdmanyurdu’nun hak etmediği bir şekilde süper amatör kümeye kadar düştüğünü söyleyen Yiğit,

“Bu süreçten sonra Mersin'de, Mersin futbolunda, üzerine ölü toprağı atılmış bir dönem. Bu da bizlerin hepimizin içini acıtıyor” ifadelerini kullandı. Metin Saltık’ın İçelspor olarak takımı aldığını ve 3. Lig’e kadar takımı çıkardığını sözlerine ekleyen Yiğit, “Önceki dönemde yapmış olduğumuz görüşmelerde Mersin İdmanyurdu Spor Kulübü'nün adını geri almak ve bu başarılı hedeflerimize yürürken Mersin İdmanyurdu adı altında yürümek adına görüşmelerimiz ve çalışmalarımız oldu. Mersin İdmanyurdu bir dernek, yasal statüsü olan bir dernek. Bugün bizim Mersin İdmanyurdu adını hasretle ve özlemle taşımayı bekliyoruz. Yasal bir sorunumuz var ama çalışmalarımızla görüşmelerimiz ile sizlerin ve kent dinamiklerinin, bürokratlarımızın, siyasetçilerimizin desteğiyle de biz önümüzdeki dönemde Mersin idmanyurdu adını taşımak suretiyle Süper Lig'e yürümek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YAPICI ELEŞTİRİLERLE HER ZAMAN AÇIĞIZ”

Yiğit önceki dönemlerde basınla ilgili eksikler olduğunu belirterek, “Biz bu süreçte basın, teknik heyet, yönetim gibi hep birlikte olacağız. Mersin basınının da bu başarıda altında imzası olacak ve Mersin basınında başarılı süreçte çözüm ortağı olarak düşündüğümüz bu başarılı süreçte altın harflerle adını yazdıracağımız bir süreci yaşayacağımıza da açıkçası inanıyorum. Mersin'in gerçekten ortak değerimiz olan takımın başarısı için yapıcı eleştirilerle her zaman açık olduğumuzu, yapıcı, doğru ve bize yol gösterici eleştirilerini beklediğimizi sizin huzurunuzda paylaşmak istiyorum” dedi. Yiğit, “Metin Saltık başkanımız bu şehirde ekmek yemiş, bu şehirde yaşamış ve bu şehre olan vefa borcunu da ödemek anlamında futbolun da kısır bir döngü içinde olduğu bir dönemde sorumluluk almak suretiyle İçel İdmanyurdu Spor Kulübü’nü aldı. Süper Amatör Liginde BAL Ligine, BAL Liginden 3. Lige kadar taşıdı. Burada birilerinin sorumluluk alması gerekiyordu bu sorumluluğu gerçekten aldı. Ve başarılı bir şekilde yerine getirdi. Şahıs takımı olarak nitelendirme noktasında aslında Metin Saltık başkanımız bir yönetim kurulu ile yola çıktı, çünkü İçel Spor Kulübü kentimizin eski derneklerinden bir tanesidir. Dernek başkanı olarak Metin Saltık adı ön plana çıkarak ve çalışmalarını da hızlı bir şekilde iyi bir planlama ile yürüterek getirdiği için buradan Metin Saltık başkanımızın ismi şahıs takımı olarak geçti. İçel Spor Kulübü olarak başladı İçel İdman Yurdu Spor Kulübü Derneği olarak değiştiği dönemde burada tüzel bir kişiliğe sahip bir derneğin başkanıdır kendisi. Bugüne kadar maddi manevi ve çoluğundan, çocuğundan, işinden, gücünden feragat ederek yaptığı fedakarlıkla takımı bu aşamaya getirmiştir” diyerek şahıs takımı değil kentin ortak takımı olduğunun altını çizdi.

 

“SİZİN SORUNUZ GERÇEKTEN DE BİZİM SORUNUMUZDUR”

Mersin'de iş adamlarının, esnafların, bu sürece dahil olduğunu veherkesinbu işe omuz verdiğine değinen Yiğit, “22 kişilik yönetim kurulu bugün takımın başarısı için hem maddi hem manevi hem de sosyal sorumluluğunu bu anlamda yerine getirme noktasında çabalarını sarf ediyorlar. Bununla ilgili şimdilik söyleyeceğim bu kadar eksik kalan bir şey varsa belki unuttuğun bir şey varsa tamamlayabilirim” dedi. Basınla ilgili düzenlenen toplantının bir başlangıç olduğunu söyleyen Yiğit, “Bundan sonraki süreçte periyodik bir şekilde sizlerle bir araya geleceğiz. Olağanüstü durumlarda beraber değerlendirmeler yapacağız. Amacımızın ortak olduğu noktadan biz beraber yol alacağız bundan kimsenin endişesi olmasın. Yerel basının desteklenmesi noktasında yerel basınının gerçekten kutsal bir görevi olduğunu ve bu kutsal görevi icra ederken de hak ettiği değeri, hak ettiği yeri bulamayan zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan ve bağımsız, tarafsız bir şekilde halkın haber alma hakkını yerine getiren, görevini gerçekten onurluca yerine getiren sizler, öncelikle siyasetçilerimizin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve bizlerinde bu anlamda katkı sağlamak suretiyle sizin sorunlarınızın giderilmesi noktasında hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu anlamda da bizim üzerimize düşen nasıl bir sosyal sorumluluk olursa bunu da yerine getireceğimizi belirtiyoruz. Sizin sorunuz gerçekten de bizim sorunumuzdur” dedi.

 

“BU DÖNEMİ FIRSATA ÇEVİREBİLECEĞİMİZ DÖNEM”

“Bizim kurduğumuz kadromuzun sportif anlamda desteklenmesi noktasında kurumlarımız üzerlerine düşen çalışmaları yerine getiriyorlar” diyen Yiğit,“Bunun hem futbol takımımız hem de önümüzdeki süreçte altyapılarımızın, amatör kadrolarımızın oluşturulması noktasında, bu da eksiklik olarak gördüğümüz altyapı kadrolarımızın oluşturulması noktasında planlamalarını projelerini arkadaşlarımız çalışıyor. Pandemi sürecinin getirdiği etki ile de şu an aslında bu dönemi fırsata çevirebileceğimiz dönem. Altyapısını hazırlamak noktasında zamanımız var ve bu zamanı doğru planlamak açıkçası önemli. Futbol şube sorunlarımız ve altyapı sorunlarımızı başkanımız bu konuda çalışmalarını yürütüyorlar. Bu arkadaşlarımızın yapmış olduğu değerlendirme, hocamızla birlikte yapmış oldukları çalışmalardan biri sportif direktör ihtiyacı olduğunu ve bunun üzerinde çalışma yaptıklarını, bu çalışma noktasında takımımıza önceki dönemde de faydası olan ve CV’sine güvendikleri Ali Çolak arkadaşımız da sportif direktör olarak bulup başarılı olacağına takımımıza faydalı olacağını umuyorum, düşünüyorum ve buna inanıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

“AZIMSANACAK BİR KONUMDA DEĞİLİZ”

Halim Yiğit’in ardından İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Lige hazırlanma sürelerinin pandemiden dolayı 3 hafta eksikle tamamladıklarını ve çok kısa sürede lige hazırlandıklarını belirten Baş, “3 haftada lige hazırlanmak durumunda kaldık. Eksik kalan hazırlanamadığımız 3 hafta ile lige ve ligin ilk 2,3 haftasını işin içine kattığımızda takımın gerçek anlamdaki değerinin 6.,7. haftada çıkacağı ile ilgili bir beklentimiz vardı. Profesyonel ligde yeni bir ekibiz. Şu andaki konumuza gelmemiz çok basit bir süreç değil. Sıkıntılara rağmen, bahsettiğimiz eksikliklere rağmen, aldığımız sonuçları değerlendirdiğimizde azımsanacak bir konumda değiliz” dedi. Geldikleri durum itibari ile ligde şu andaki 25 puan kayda değer bir puan olduğunu belirten Baş, “Sadece bu yolculuğumuzdaki bir puandır. Yolculuğun sonu ligin sonunda. Ligin sonuna kadar bu çok farklılaşacak. Bizim gibi lider olmak isteyen takımlar var. Her şey ligin sonundaki son maçta belli olacak” ifadelerini kullandı.

 

“HEPİMİZİN TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMASI GEREKİYOR”

Geçtiğimiz haftalarda “Birinci olmak zorunda değiliz, playoffla da çıkarız” gibi bir söylemde bulunduğuna dair soruyu yanıtlayan Baş, “Olursa birincilikle olmazsa 2.,3.,4. olup playoffla çıkarım yaklaşımı biraz sığ olur. Amacımız birinciolarak çıkmak.  Bu hedefe ulaşırken birbirimizi yaralayacak unsurdan uzak durmamız gerekiyor. Mersin İdmanyurdu dinamiklerinden bahsettik. Peki, şu anda bu profesyonel takım mevcut şu durumu Mersin İdmanyurduolmak için can atarken mersin idman yurdu dinamiklerinin yönetim kurulumuza bulunduğumuz ortama hedefimize ve istikbalimize ne kadar katkısı var? Olağanüstü şeytanlar taraftarının katkısı var. Onun dışında mülkü amirlerini çok sıklıkla müsabakalarımızda görmedim. Ligin sonunda Mersin İdmanyurduolmasını istiyorsanız ve bu dinamikleri zirvede görmek istiyorsak hepimizin taşın altına elini koyması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“ALT YAPIDAN OYUNCU KATAMAZSAK BU HEPİMİZİN EKSİKLİĞİ”

Alt yapı ile ilgili sorulara cevap veren Baş, “Mersin İdmanyurdu gibi hedeflerini olan bir takımsanız, her yıl bir kademe atlamayı düşünüyorsanız, akademi liglerini ve alt yapınızı müthiş bir şekilde projelendirmek zorundasınız. Alt yapıların kaynağı okullar. Şu anda okullar işlemiyorsa çocuklar da yok. Mersinde çok potansiyel var. Profesyonel ligle tanıştığımızda pandemiyle tanıştık. Eksikliği giderebilmek için sürece ihtiyacımız var. Bu işleri başarabilecek ortam var Mersinde ama pandemi sürecinin getirdiği sıkıntılı ortamdan dolayı projemiz budur diyebileceğimiz bir durum yok. Alt yapı kaçınılmaz. 2 milyonluk şehirde 5-6 oyuncuyu buradan takımımıza katamıyorsak sizin de bizim de hepimizin eksiği olur” diyerek pandeminin ardından alt yapı ile ilgili çalışmalarının olacağının sinyalini verdi.

 

 

 

 

 


Etiket: misli, içelidmanyurdu, ibrahimbaş, halimyiğit


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA