“CUMHUR İTTİFAKI’NIN İKBALİ VE İSTİKBALİ İÇİN MERSİN’İ FEDA ETMEYİN”




Tarih: 8 Aralık 2020 Salı 18:43


Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında borçlanma maddesi görüşüldü. Seçer hayır oyu kullananların söz alıp, sebebini söylemesi gerektiğini dile getirerek, “Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın ikbali ve istikbali için Mersin’i feda etmeyin buradan da Ak Partili üyelere mesaj olsun. Ankara’dan bağımsız siyaset yapalım” şeklinde konuştu.

Haber- Harun Bor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda borçlanma maddesi gündeme getirilerek oylamaya sunuldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, borçlanmayı neden istediklerini ve borçlanma olmazsa bütçede meydana gelecek bozulma ile ilgi bilgi vererek “Şu konuya dikkat etmenizi istiyorum. Bütçe denkliği gereği bizim talep ettiğimiz borçlanma miktarı 250 milyon TL. Ancak mevzuat gereği biz bu 250 milyon TL’nin sadece 2019 yılının gelir bütçesinin yeniden değerlendirme oranının yüzde 10’una denk gelen yani 175 milyon TL’sini kullanabileceğimizi belirtmek istiyorum. 250 milyon TL borçlanma yetkisi istemiyoruz. 175 milyon TL bunun altını çizerek söylüyorum bir borçlanma yetkisi tarafınızdan istiyorum” dedi. Borçlanma ile ilgili yapılan ve yapılması gereken projeler hakkında bilgi veren Seçer’den sonra da meclis üyeleri konu ile ilgili konuşmalarda bulundu.

 

“ANKARA’DAN BAĞIMSIZ SİYASET YAPALIM”

Vahap Seçer, meclis üyelerinden yetkiye onay verip evet oyu kullananların söz aldığını ama borçlanmaya hayır diyenlerin konuşmadığını belirterek bu konu hakkında halkın aydınlatılması gerektiğini belirtti. Seçer, “Hayır diyenlerin başta meclisi sonra Mersin’i aydınlatması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu konu açıkta kalırsa insanlar diyor ki; büyükşehirde oylar Mersin’in menfaatine göre değil her siyasi partinin kendi içerisindeki yaptığı siyasi değerlendirmeler sonucu kararlar alınıyor ve mecliste oylanıyor” dedi. Bu söylemlerin kendisine ait olmadığını ve geçtiğimiz mecliste Mersin Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Topkara’nın dile getirdiğini söyleyerek “Sayın Topkara geçtiğimizmecliste şöyle dedi; ‘Siz bana çok yükleniyorsunuz burada söylediğim benim fikrim değildir. Benim grup başkanım, il başkanımdır’ dedi. ‘Aldığı kararlar doğrultusunda konuşuyorum’ dedi. Bu çok tehlikeli bir söylem. Bunun altını çizmek lazım. Mersini Büyükşehir belediye başkanı değil meclis değil, bir partinin il başkanı yönetiyorsa vay demokrasimizin haline” ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı içerisinde Ak Partili meclis üyelerinin çok önemli ve kritik bir eşikte olduğunu söyleyen Seçer, Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın ikbali ve istikbali için Mersin’i feda etmeyin buradan da Ak Partili üyelere mesaj olsun. Ankara’dan bağımsız siyaset yapalım” şeklinde konuştu.

 

“CİDDİ BİR BORÇ ÖDENMİŞ”

MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat, söz hakkı alarak konu ile ilgili görüşlerini belirtti. 19 aydır mecliste konuların konuşulduğunu söyleyen Tat, 20,30 konunu karara bağlandığını ama kredi konusunun karara bağlanamadığına dikkat çekti. Tat, “Doğrudur, Cumhur İttifakı olarak, MHP olarak Ak Parti olarak ne konu geliyor ise komisyonlar olarak tartışıyoruz. Konuyla ilgili değerlendirmemize gelecek olursak; yatırımlara baktık, yatırımların yaklaşık toplam maliyeti büyük bir bölümü de 2021e sarkacak 180-190 milyon civarında. Belediye yatırım ve borçlarından söz edildi. Alındığından bugüne kadar söylenen rakamlarda ciddi borç edilmiştir. Fakat aylık gelir ve giderlere baktığımız zaman 150-160 milyonluk bir gelir, 130milyonluk bir cari mecburi gider harcaması var. Arada 30-37 milyonluk bir fark denildi. Aylık 30-35 milyonluk gelir ile bu belediyenin bur borçları ödemesi mümkün değil. Ciddi bir borç ödenmiş” dedi.

 

“BELEDİYE YATIRIMA DA GÜCÜ BULACAKTIR”

Belediyenin 180-190 milyonluk yatırımları kendi bütçesi ve öz kaynakları ile yapabilecek güçte olduğunu dile getiren Tat, “Bu münasebetle biz bu kredinin verilmesini şu anlamda büyük yatırımlara gelecek şekilde bir uygulamaya kaynak teşkil etmesini uygun görmedik. Yapılacak yatırımları gördük. Yatırımlarla ilgili büyükşehrin kendi öz kaynakları mevcuttur. Yatırımını ve uygulamasını yapabilir. Mersin güçlü bir belediye diyoruz. Belediyenin gücü var ki 2 bin 941 kişi belediyeye alındı. Belediye bütün bu kaynaklara gücünü buluyor ise yatırıma da gücünü bulacaktır. Rakamlar çok büyük rakamlar değil. O münasebetle de Cumhur İttifakı olarak böyle bir rakamın şu aşamada kredi olarak uygun bulmadık” diyerek neden ret oyu kullandıklarını belirtti.Meclis üyelerinin ardından oylamaya sunulan borçlanma maddesi 32 kabul, 36 ret oyu sonucuyla retdedildi.


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, aralıkayı, cumhurittifakı, vahapseçer, mahmuttat


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA