Büyük Erkekler Artistik Cimnastik Milli Takımı göz doldurdu




Tarih: 10 Aralık 2020 Perşembe 16:18


Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası, Mersin’in ev sahipliğinde devam ediyor.

Şampiyonanın 2. günü büyük erkekler kategorisinde eleme müsabakaları ile başladı. Şampiyonada korona virüs salgınına karşı üst düzey önlemler alınırken, bugünkü elemeleri Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'de izledi. Hazırlıkları Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde, Mersin Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanan şampiyona, Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştiriliyor.  Avrupa Erkekler Cimnastik Şampiyonası’nda genç erkekler eleme müsabakalarının sonunda genel tasnifte Bora Tarhan 75 bin 430 puanla dokuzuncu, Mert Efe Kılıçer ise 74 bin 632 puanla on ikinci sırada yer aldı. Sporcular 11 bugün yapılacak Gençler Bireysel Finalleri’ne kalmaya hak kazandı. Bora Tarhan elemelerde yerde 13 bin 166 puan ile sekizinci, halkada 12 bin 466 puan ile sekizinci, atlama masasında 13 bin 149 puan ile sekizinci, barfikste 12 bin 333 puan ile altıncı oldu ve 13 Aralık Pazar günü yapılacak Gençler Alet Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. Mert Efe Kılıçer elemelerde paralel barda 13 bin 100 puan ile altıncı, barfikste 12 bin 500 puan ile beşinci oldu ve 13 Aralık Pazar günü yapılacak Gençler Alet Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. 5 gün sürecek şampiyonanın 2. günü, büyük erkekler kategorisinde eleme müsabakaları ile başladı. Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Abdelrahman Elgamal'in yer aldığı Milli Takım, yaptığı hareketlerle göz doldurdu. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen'de elemeleri tribünden takip ederken, sporcuların yaptığı güzel hareketler sonrası sık sık onları ayakta alkışladı. Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle üst düzey önlemlerin alındığı şampiyonaya, 19 ülkeden 117 sporcu katıldı. Salonda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına ilişkin sık sık uyarı yapılırken, saha içine görevliler dışında kimsenin girişine izin verilmiyor. Öte yandan korona virüs testi sonucunda 2 sporcusu pozitif çıkan Büyük Erkekler Azerbaycan Milli Takımı, şampiyonadan çekildi. Ayrıca dün yapılan genç erkekler kategorisi eleme müsabakalarında Ukrayna birinci, Macaristan ikinci, Bulgaristan ise üçüncü oldu. (İHA)

 

 


Etiket: avrupaerkeklercimnastikşampiyonası, mersin, millitakım, suatçelen, mertefekılıçer, boratarhan, ferhatarıcan, ümitşamiloğlu, ibrahimçolak, ahmetönder


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA