Sevin: “Acılar yarıştırılamaz”




Tarih: 22 Aralık 2020 Salı 15:18


Maraş Katliamının 42. Yılı sebebiyle Mersin Cemevi’nde bir anma programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin, “Acılar yarıştırılmaz, acılar üzerinde hiçbir yapı oluşturulmaz. Ne var ki acılar asla unutulmaz” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Mersin Cemevi’nde Maraş Katliamının 42. Yılı sebebiyle anma programı düzenledi. Pandemiden dolayı sınırlı sayıda kişinin katıldığı anma programı saygı duruşu ile başladı. Anmada katledilen kişilerin fotoğrafları önünde mum yakıldı. Sevin, programlarını pandemi sebebiyle kısıtlı kişi ile anma programı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şehitlerimizin aziz ruhlarına vasıf olmak üzere, çerağlarımızı uyandırdık, bir gülbenk okumakla yetinmek zorunda kaldık” dedi. Sevin, 42 yıl önce kadın, erkek, çocuk demeden insanların hunharca katledildiğini söyleyerek, anma programı düzenlediklerini belirtti.

 

“ACILAR ASLA UNUTULMAZ”

Alevi inancından kin gütme ve intikam almanın olmadığına değinen Sevin, bazı acıların asla unutulmadığını söyledi. Sevin, “Acılar yarıştırılmaz, acılar üzerinde hiçbir yapı oluşturulmaz. Ne var ki acılar asla unutulmaz.Ancak; katliamların ve acıların bir daha yaşanmaması için, inancı, kimliği ve siyasal anlayışı ne olursa olsun, siyaset, inanç ve sivil toplum kurumlarının, tüm vatandaşların, özellikle de yeni kuşakların, yaşanan acı olaylardan ders almaları gerekir. Maraş şehitlerini anmamızın nedeni budur. Haksızlık karşısında eğilmeyiniz, eğilirseniz hakkınızla birlikte onurunuzu da kaybedersiniz Ali-yül Murtaza’dan ve Kerbela’dan günümüze yol uğruna, insanlık uğruna, adalet uğruna can veren, teröre kurban giden canlarımızın direncine ve yol aşkına selam olsun’ cümlesini rahmetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyor, zalimleri zulüm yapanları ve tüm katilleri lanetliyorum’’ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, cemevi, maraş, katliam


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA