KADIN ÜRETİCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR




Tarih: 24 Aralık 2020 Perşembe 17:47


Kadın emeğinin, el emeğiyle birleşerek büyük bir üretime döndüğü Mersin’de yüzler gülüyor. Kadın üreticilerin vatandaşla daha çok buluşması ve kazanması için faaliyetlerini devam ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi 13 ilçeden 80 üretici kadını bir araya getirerek kadınlara gösterilen pozitif ayrımcılığı bir kez daha göstermiş oldu.

Haber- Harun Bor

“İNSANLARI MUTLU ETMEK GÜZEL”

Ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik için memnuniyetlerini dile getiren kadınlar, kadın emeğinin daha fazla alanlarla sergilenmesi gerektiğini de söylüyor. Doğal gıda ürünlerinden, el yapımı vazolara, renkli yastıklardan el işlemeli takıların yer aldığı stantlar 2 gün boyunca vatandaşla buluştu. Pandemi dolayısıyla açık alanda yapılan etkinliğe ilgi yoğundu.Kadın emeğinin hayat bulduğu Özgecan Aslan Meydanında emekli memur Raziye Yalçın, “Bu ürünleri hediye de ediyorum illa satmak gerekmiyor. İnsanları mutlu etmek de güzeldir” ifadelerini kullandı. Kadın üreticileri için yapılan etkinliklerin daha fazla olması gerektiğini dile getiren Raziye Yalçın, “Emekli memurum, yılardır el sanatlarıyla uğraşıyorum. Böyle bir faaliyetin olduğunu öğrendiğim için koşarak geldim. Ürettiğim şeyleri bir şekilde pazarlamamız lazım aile bütçesine katkıda bulunmak için. Bu anlamda insanlar evde, burası sakin şuanda. Bu faaliyetlerin olması en azından bir alışkanlık olur” dedi.

 

“TAMAMEN DOĞAL ÜRÜNLERİMİZ VAR”

Büyükşehir Belediyesinin de böyle bir faaliyeti yapmasından dolayı üretici olarak çok memnun olduklarını dile getiren Raziye Yalçın,“Her zaman olmasını istiyoruz, buranın belediye başkanımızdan da el emeği göz nuru ürünlerimiz vatandaşlara ulaşması için ayda 1 veya 2 haftada bir tekrar düzenlenmesini istiyoruz. Yılbaşı için çelenkler süsledim, tabiattan doğal kozalaklar, kokinalar topladım, baykuşlar, takılar yapıyorum. Hediye de ediyorum illa satmak gerekmiyor. İnsanları mutlu etmek de güzeldir” dedi.Doğal ürünleri ve sadece Gülnar’a özgü ürünlerinin önemine değinen Havva Şimşek, “Gülnar’dan geldik, ürünlerimizi tanıtmak için buraya geldik. Büyükşehir Belediyesi başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ürünlerimiz Gülnar’dan geldi, sumağımız, kuş üzümü, leklek fasulyemiz var, sadece Gülnar’a özgüdür. Türkiye’de tek buradayetişir, sarı buğday bulguru, şıhrana pekmezimiz var. Tamamen doğal ürünlerimiz var. Ormandan gelen menengiç kahvemiz, yabani erik ekşimiz mevcuttur” diye konuştu.

 


Etiket: kadınüreticipaazarı, mersinbüyükşehirbelediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA