Alaybeyoğlu : “Bu kararla sendikaya üye olabilirler”




Tarih: 30 Aralık 2020 Çarşamba 15:42


“Tüm Emekli Sen Kapatma Davası” İstinaf Mahkemesince reddedilmesi ile ilgili düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Şube Yürütme Kurulu adına Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, alınan bu kararla 13 milyon 500 bin emeklinin sendikaya üye olabileceğini söyledi.

Haber- Behzat Özgür Uygurlar

Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şubesi “Tüm Emekli Sen Kapatma Davası” İstinaf Mahkemesince reddedilmesi ile ilgili il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.  Şube Yürütme Kurulu adına Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu’nun konuşma yaptığı açıklamada; “Ankara 34. İş Mahkemesinin sendikamız Tüm Emekli Sen hakkında Ankara Valiliğinin isteği üzerine açılan davada verdiği kapatma kararı Ankara Bölge Adliyesi 29. Hukuk Dairesi tarafından bozuldu” dedi. Alaybeyoğlu, “29. Hukuk Dairesi, Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa Sosyal Şartı gibi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri esas alarak ve Anayasamızın 17. Maddesinde yer alan ‘herkes yaşama maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir’ ilkesine dayanarak emeklilerin sendika kurabileceğine ve üye olabileceğine hükmetmiştir. Bu kararla birlikte 13 milyon 500 bin emeklinin sendikamıza üye olabilir, örgütlenebilir hale gelmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Bu karar çok önemli hukuksal bir belge ve kazanım olmasının yanı sıra fiili ve meşru mücadelemizin de kazanımıdır” açıklamasında bulundu. “Bu başarı şubelerimiz, temsilciliklerimiz ve üyelerimiz olarak her türlü eziyete, zahmete ve baskıya karşı, emeklilerin sendika kurma hakkının yasal güvenceye kavuşmasının mücadelesini vererek, sürdüren, genelde 25 yıldır, Tüm Emekli Sen olarak da yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğümüz fiili, meşru ve örgütlü mücadelenin de bu karar da önemli bir payı hatta birinci derecede payı vardır” diyen Alaybeyoğlu, destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Alaybeyoğlu konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Elde edilen kazanım dayanışma ile örgütlü mücadele ile, hepimizin çabası ile kazanılmıştır. Önümüzdeki sorumluluk ve görevimiz 13,5 Milyon emekliyi bu çatı altında örgütlemektir.”

                                       

                                                                                                   


Etiket: tümemeklisen, emeklilersendikası, adilalaybeyoğlu, emekli, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA