“Mersin’in gerçek gündemi yılbaşı ikram paketi değil”




Tarih: 3 Ocak 2021 Pazar 14:31


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021 yılının ilk gününde Kanal 33 canlı yayınında “Ahmet Özdemir ile Gündem” programının konuğu oldu. Son günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yıl ikram paketi ile ilgili yapılan tartışmaları değerlendiren Seçer, “Bu gündem değil. Bu suni bir gündem” dedi.

Mersin’de yılbaşında dağıtılan yeni yıl ikram paketi ile ilgili yapılan tartışmalarla ilgili konuşan Seçer, “Bu gündem değil. Bu suni bir gündem” dedi.  Dolayısıyla biz Mersin halkına umut olarak geldik. Mersin halkına önemli işler yapacağımızın sözünü verdik. Gecemizi gündüzümüze katacağımızı, Mersin halkının bir kuruşunu ziyan etmeyeceğimizi, onların haklarını koruyacağımızı, temiz bir çevre yaratacağımızı, refah toplumu olması için bütün gayreti göstereceğimizi söyledik. Bunu ben gündem olarak kabul etmiyorum. Pandemi sürecinde fakir fukara, dükkanı kapalı esnaf, çiftçi, üretici, Anamur'un sorunu, Çamlıyayla'nın, Tarsus'un, Şevket Sümer’in, Çay, Çilek’in, Fahrettin Paşa'nın ya da Ulaş Mahallesi'nin sorunları. Bunları konuşmamız lazım. Dolayısıyla gündemimize dönelim, küçük işlerle zamanınızı yitirmeyelim” dedi. Pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlar başta olmak üzere tüm Mersinliler için yürüttükleri sosyal hizmetleri anlatan Seçer, “Mahalle Mutfakları” ve “1 Ekmek 1 Çorba” projelerinin hizmet ağının genişletildiğini, çocuklara süt dağıtımının artırılarak devam ettirildiğini, yoksul vatandaşlara Halk Kart ve gıda yardımı, esnafa ise önlem paketleri gibi birçok destek ile Mersin’e ve Mersinliler’e hizmet etmeye çalıştıklarını aktardı.

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına yaptıkları çalışmaları da anlatan Seçer, öğrenim yardımlarının bin 250 TL’den bin 400 TL’ye çıkarıldığını, 2024 yılına kadar öğrencilerin toplu taşıma hizmetlerinden 1 TL olarak yararlanmaya devam edeceklerini söyledi.

 

“ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI’NI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Seçer, 2 ilin demografik yapı bakımından birbirine benzediğini aktardı. Gelir adaletsizliğinde Adana’nın 1’inci, Mersin’in ise 2’nci sırada yer aldığını söyleyen Seçer, Mersin’in limanıyla, lojistiğiyle, coğrafyasıyla, tarımıyla, sanayisiyle çok değerli bir kent olduğunu da vurguladı. Seçer, Mersin’in gelecek vaat ettiğini ve özellikle önemli yatırımlar gerçekleştiği zaman bunun daha da kolaylaşacağını dile getirerek, bu konuda Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı çok önemsediğini söyledi. Seçer, “Çok da uzadı. Çok da gecikti. Umut ediyorum, son ihalesi yapıldı, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı, kısa sürede hizmete açılır. Çok önemli katkı yapacak. Dünyanın her tarafından yatırımcı ya da hangi amaçla olursa olsun Mersin'e seyahat edecek dünya vatandaşlarının gelmesi Mersin’in değerine değer katacak” dedi.

 

“2021 SONUNA DOĞRU HAL KAVŞAĞI’NI BAŞLATACAĞIZ”

Yol yapım ve bakım çalışmalarına dair de konuşan Başkan Seçer, amaçlarının yalnızca yol yapmak değil, kaliteli yol yapmak olduğunu belirtti. Yol çalışmalarında muhtarların taleplerini geri çevirmemeye çalıştıklarını da dile getiren Seçer, “Yol asfalt birimlerini çok güçlendirdik. Bizde kalem efendisi yok. Yol asfalt daire başkanı, müdürü sahada. Hepsinin emeğine sağlık, tüm çalışanlarımızın” diye konuştu. 2021 yılı Ocak ayı sonuna doğru Forum Katlı Kavşağı’nın bitirileceğini söyleyen Seçer, “Haziran gibi Göçmen Kavşağı başlıyor. 2021 sonuna doğru da Hal Kavşağı’nı başlatacağız. Bize gelen bilgilerde Karayolları, Ulaştırma Bakanlığı'nın uhdesinde Akbelen Katlı Kavşağı 2021 yatırım programına alınmış. Umut ediyorum Karayolları da orayı yaparsa 2. çevre yolunu Hal Kavşağı'ndan Mezitli'ye kadar, Üniversite Caddesi’ne kadar, hatta daha ileriki batı istikametinin olduğu bölgelere kadar, durmaksızın araçlarımızın rahatça seyahat edebileceği bir koridor haline getirmiş olacağız. Bunun yanında GMK’da Karayolları Hastane kavşağı o bölge son derece yoğun bir yer. Orada bizim projeksiyonumuz da var. Bunların tamamı 2023 sonuna kadar tamamlamayı planladığımız katlı kavşak çalışmalarımız.2. çevre yolunu bir an önce rahatlatmak istiyoruz. Çünkü Metro projesini başlatıyoruz” dedi.

 

 “6 AYDA BİR ÖDEMEK KOŞULUYLA 11 YILA YAYACAĞIZ”

Metro da dahil olmak üzere tüm raylı sistemlerin aynı şekilde raylı sistem olarak adlandırıldığını da sözlerine ekleyen Seçer,“15 bin yolcu kapasitesine sahip, saatte aynı yönde eğer bir güzergahınız varsa tramvay olabilir diyor. 15 ile 30 bin arasında yolcu kapasiteniz varsa hafif raylı sistem olur diyor. Ama 30 binin üzerine çıkıyorsanız, bunun adı metro olur diyor. Ray aynı aslında baktığın zaman. Sadece vagon tipleri değişiyor. Yani insanlar bu konuda teknik olarak yeterli bilgiye sahip olduktan sonra yorum yapmalarının daha doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Metro maliyetinin ödenmesine dair Seçer, “6 ayda bir ödemek koşuluyla 11 yıla yayacağız. Dolayısıyla biz bunların tabii ki hesaplamalarını yaptık. Senaryoları değerlendirdik” dedi. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, metro, kanal33, yılbaşı, yatırım


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA