9 günde 194 ölüm!




Tarih: 4 Ocak 2021 Pazartesi 17:37


Vaka sayılarındaki yüzde yüz artışın, getirilen kısıtlamalarla birlikte düşüşe geçtiği Mersin’de ölümler artmaya devam ediyor. Mersin’de sağlık çalışanlarının da hayatını kaybetmesiyle birlikte son 9 günde toplam 194 kişi korona virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Haber- Gizem Konucu

Mersin’de hafta içi belli saatlerde, hafta sonları ise tüm gün gelen sokağa çıkma kısıtlamaları vaka sayılarının düşmesinde etkili oldu. Hastanelerde yoğun bakım hasta sayılarında düşüş olurken, tüm şehirde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60’a kadar geriledi. Yoğun bakım ve vaka sayılarında düşüş yaşanmasına rağmen ölüm oranlarındaki artış ise devam ediyor. Mersin’de son günlerde 2 doktor daha korona virüs yüzünden hayatını kaybetti. Yine geçtiğimiz günlerde Mersin Tarsus Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde hemşire olarak görev yapan 40 yaşındaki Kadir Saldız, sabaha karşı nöbetini arkadaşlarına devrettikten sonra dinlenme odasında hayatını kaybetti. Lenfoma tedavisi gören Saldız’ın korona virüs sebebiyle öldüğü vefat ettikten sonra yapılan PCR testinde ortaya çıktı.  Mersin’de korona virüs sebebiyle ölen doktorların sayısı ise 6’ya yükseldi. Ayrıca Mersin’de bir gazeteci de korona virüs sebebiyle öldü. TRT ile Anadolu Ajans muhabirliği yapan, Bozyazı Ajans sahibi ve Anamur Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi 65 yaşındaki Vahdet Topçuoğlu yaklaşık bir aydır korona virüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Mersin’de 26 Aralık’ta 22 kişi, 27 Aralık’ta 23 kişi, 28 Aralık’ta 33 kişi, 29 Aralık’ta 28 kişi, 30 Aralık’ta 10 kişi, 31 Aralık’ta 23 kişi, 1 Ocak’ta 16 kişi, 2 Ocak’ta 25 kişi ve bugün ise 14 kişi olmak üzere son 9 günde toplam 194 Mersinli korona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti.  

“DOKTOR ÖLÜMLERİNİN YÜZDE 5’İ MERSİN’DE”
Türkiye’de bugüne kadar 99 doktorun korona virüs sebebiyle yaşamını yitirdiğini söyleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Ölen doktorların 6’sı Mersin’de. Vakaların da, ölümlerin de, hastalıkların da hep yüzde 2’si Mersin’de oluyor ama doktor ölümlerinin yüzde 5’inin Mersin’de olması çok büyük bir rakam. O açıdan acaba tedavide mi, korunmada mı ya da çok aşırı bir çalışma var da o çalışmaya bağlı insanlar ağır geçiriyor ve ölüyorlar” dedi. Çarşamba günün halk sağlığı ve anestezi hocalarının olduğu bir yönetim kurulu toplantısı yapacaklarını söyleyen Antmen, bu konuları tartışıp sorunun ne olduğunu bulmaya çalışacaklarını belirtti. Antmen, “Adana doktor olarak bizim bir buçuk katımız ama şu ana kadar orada 2 doktoru kaybettik. Mersin’de daha az doktor olmamıza rağmen 6 doktorun ölmesi çok ciddi bir sıkıntı. Halen komada entübe olan 2 doktorumuz daha var” şeklinde konuştu. 

“VAKA SAYISI 10 BİNİN ALTINA İNDİ”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Türkiye genelinde korona virüsle ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarına devam etti. Koca yaptığı açıklamada 3 Ocak itibari ile test sayısının vaka sayılarına bağlı olarak 10 binin altına gerilediğini belirterek, “Bugün tespit edilen bin 515 yeni hastamız var. Uzun bir aradan sonra vaka sayısı 10 binin altına indi. Kısıtlamalara ve test talebindeki düşüşe bağlı olarak vaka sayıları beklenenden fazla gerilese de bunu kalıcı hale getirmek elimizde. Birlikte güçlüyüz" dedi. Türkiye günlük korona virüs tablosuna göre, son 24 saatte 138 bin 941 korona virüs testi yapıldı, 9 bin 877 kişinin testi pozitif çıktı, 193 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 3 bin 612 oldu, 10 bin 102 kişinin korona virüs tedavisinin sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 136 bin 534'e yükseldi. Fahrettin Koca ayrıca 3 günlük kısıtlamada kurallara uyan vatandaşlara teşekkür ederek, “Zamanın akışını durduramayız. Hastalığın yayılımını ise yavaşlatabilir, durdurabiliriz. Kısıtlama ve tedbirlere sabırla uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 


Etiket: mersin, koronavirüs, ölüm


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA