Gültak, “Şehri daha yaşanılabilir hale getirmemiz gerekiyor”




Tarih: 8 Ocak 2021 Cuma 15:40


Akdeniz Belediye Meclisi, ocak ayı ikinci birleşim birinci oturumu gerçekleşti. Mecliste konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmede bulunarak, “İmzalar atıldıktan sonra Barış ve Bahçe’de dönüşüm gerçekleşmiş olacak. Mersin’i imar ve yerleşim açısından toparlayacak olan yöntem bu. Yerinde dönüşümü sağlayarak, şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Akdeniz Belediye Meclisi, ocak ayı ikinci birleşim birinci oturumu Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleşti. Mecliste açılış ve yoklamanın ardından Saygı Duruşu ve  İstikal Marşı okundu. Bir önceki meclis birleşim tutanak özetinin okunup kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nda görevlendirilecek kişi ve gün sayısının meclis tarafından belirlenmesini içeren komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. 2021 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personel ücretlerinin tespit edilmesi ile ilgili komisyon raporu da meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi gereğince Sosyal Yardım İşleri Müdürü kadrosu ihdası için düzenlenen 1 sayılı kadro ihdası cetveli ile ilgili teklifi içeren komisyon raporları da yine oybirliği ile kabul edildi.

 

“DAHA DA YAŞANILABİLİR BİR KENT OLMASININ YOLU KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN GEÇİYOR”

Mecliste kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de açıklama yapıldı. Gültak, Çay Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm projesinin Barış ve Bahçe mahallelerinde de yakın zamanda başlaması ile ilgili açıklamada bulundu. Gültak kentsel dönüşüm projelerinin Mersin için kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, “Mersin’in değişimi, gelişimi ve daha da yaşanılabilir bir kent olmasının yolu kentsel dönüşümden geçiyor” ifadelerini kullandı. Gültak yaptığı değerlendirme Cumhurbaşkanlığı’nın; Barış Mahallesi’ni riskli alan ilan ederek kentsel dönüşüme dâhil ettiğini belirterek mahalle sakinleri ile ikinci tur görüşmelerinin başladığını da dile getirdi. Gültak, “Mahalle sakinleri projeye çok rağbet gösterdi. Birçok vatandaş sözleşmeyi imzaladı. İnsanlarımızın ekonomik durumlarını gözeterek, TOKİ yetkililerinin de duyarlılığı ve özverisi ile vatandaşlarımızın lehine sınırlarımızı zorladık. İçinde camisi, kültür merkezi ve kreşi olan, 400’ün üzerinde konutun yer alacağı güzel bir proje. İmzalar atıldıktan sonra Barış ve Bahçe’de dönüşüm gerçekleşmiş olacak. Mersin’i imar ve yerleşim açısından toparlayacak olan yöntem bu. Yerinde dönüşümü sağlayarak, şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

 

“HER TÜRLÜ İMKANA SAHİP BİR YERLEŞİM ALANI”

Çay Mahallesinde gerçekleşecek kentsel dönüşümle birlikte yapılacak olan TOKİ konutları inşaatı hakkında da bir değerlendirmede bulunan Gültak, projenin haziran ayı içinde belirlenen tarihten daha erken bir zamanda biteceğine dikkat çekti. TOKi yetkililerinden randevu aldıklarına değinen Gültak,

“Barış ve Bahçe’de olduğu gibi, TOKİ yetkilileri, Çay Mahallesi sakinleri ile görüşmeler başlatacak. Burası tamamen Çay sakinlerine münhasır olacak ve vatandaşlarımızın görüşlerini de elbette alacağız. Rağbet yüksek, sıkıntı olacağını sanmıyorum. 140 dönümlük bir arazi, 14 dönüm üzerinde park ve yeşil alanları olacak. Binalar 3 ve 5 katlı. Otoparkları, bodrumları ve diğer her türlü imkâna sahip olan bir yerleşim alanı. Camisi, 32 dükkânı ve iş merkezi olan bir alan. Bu hepimiz için tarihi bir fırsattır ve bu fırsatı kaçırmayalım” şeklinde konuştu. Akdeniz Belediyesi’nin bir sonraki Meclis toplantısı, 1 Şubat 2021 Pazartesi Günü saat 10:00’da yapılacak.

 

 

 


Etiket: akdenizbelediyesi, meclis, mustafagültak, kentseldönüşüm


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA