Tepe: “Her şey bir hayalle başlar”




Tarih: 11 Ocak 2021 Pazartesi 16:48


Mezitli Belediyesi tarafından açılan ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne teslim edilen Basın Evi açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, her şeyin bir hayalle başladığına değinerek yeni yapılan Basın Evi’nin meslektaşlarının rahatlamaları ve bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir yer olduğunu söyledi.

Haber- Sevcan Akgül

Mezitli Belediyesi desteğiyle açılan ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne teslim edilen Basın Evi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediyesi Başkan Vekili Adnan Baş Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Başkanı Bedrettin Gündeş, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Çetin Oranlı, Mezitli Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Basın Evi açılması için özellikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün seçildiğine değinilen açılışta tarafsız ve özgür basının varlığının özgür bir demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna dikkat çekildi. Açılışta konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Basın Evi açılışında güzel bir gün için bir araya geldiklerini belirten Tepe, artık güzel şeyler konuşup güzel şeylere bakılması gerektiğini söyledi. Tepe, “Biz bu projemizi ilk Neşet Tarhan’a ilettiğimizde böyle bir hayalimiz olduğunu söylemiştik. Neşet başkanımız da kendisinin de böyle bir projesi olduğunu ifade etti. Ve orada doğan bir sinerjiyle buralara kadar geldik” dedi.

 

“HER ŞEY BİR HAYALLE BAŞLAR”

24 Temmuz’da Basın Evi’nin temelini hep beraber attıklarına değinen Tepe, “Dediğimiz gibi her şey bir hayalle başlar. Bir hayal sonrasında burada gazeteci arkadaşlarımızın bütün streslerini üzerlerinden atacağı bir mekan olacak. Hep diyoruz mesleğimiz stresli bir meslek sorunlu bir meslek. Gazeteci arkadaşlarımız streslerini sorunlarını ailesine aktarıyor, halka aktarıyor. O yüzden gazetecilerin biraz rahat olması, rahatlaması lazım. Bu basın evi bize buna sağlayacak. Buraya girdiğimiz zaman bütün siyasi düşüncelerden arkadaşlarımız çıkacaklar. Burada dostane ilişkilerle birlikte fikir alışverişinde bulunabilecekler. Tabi pandemi sürecinde aktif kullanılmayacak ama pandemi de geçecek. Hep söylüyoruz 2020 yılı kötü ama bundan sonraki yıllara umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYAMAZSAK HİÇBİR SORUNUN ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN DEĞİL”

Açılışta konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, özgür basının demokrasinin gereği olduğunu vurgulayarak çalışan ve çalışamayan gazetecilerin gününü kutladı. Halkın gözü, dili kulağı olmaya çalışan basın mensuplarını minnetlerini dile getiren Tarhan, “Basınla ilgili bazı sorunları not almıştım sonra vazgeçtim. Önemli olan bir iki konunun üzerinde duracağım. Birincisi herkesin siyasi parti ayrımı yapılmaksızın aileleri ile birlikte burada bir arada sevgi içerisinde güzel saatler geçirmesidir. Zaten birçok açılışımızda bunu gerçekleştiriyoruz. Her şeyden önce birlikteliği sağlamak gerekir. Ülkemizde bunu sağlayamazsak, bu birlikteliği sağlayamazsak, ortak noktada buluşamazsak demokrasiyi tam anlamıyla gerçekleştiremezsek hiçbir sorunun çözümü mümkün değil. Yoksa yıllardır 10 Ocak’ta bu sorunları tekrarlamış olacağız” şeklinde konuştu.

 

“BU BİR BAŞLANGIÇ”

Bir diğer hususun işvereniyle, işçisiyle tüm sorunların birlikte çözülmesi gerektiği olduğunu belirten Tarhan, Mersin’in bu anlamda şanslı bir kent olduğuna değindi. Tarhan, “Ocak ayın böyle bir yaz havasında, farklı siyasi düşünceleri bir araya getirebildiğimiz için bu basın evi de buna neden olduğu için bu anlamda ben mutluyum. Biliyorum çok iyi bir yapı değil bu ama benim çok beğendiğim bir söz var bu anlamda, ‘En iyi, iyinin düşmanıdır’ derler. Eğer en iyiyi yaparsak bazen hiçbir şey yapamıyoruz. Bu bir başlangıçtır. Bizden sonra başkaları da büyüğünü yapar, daha iyisini yapar. Gültak Başkanımız basın merkezi yapacak, belki onu da beğenmeyen arkadaşlarımız olacak eksik bularak stüdyo olsun içinde diyecekler. Belki Abdullah Bey başka bir şey yapacaktır. Bu işler böyle büyüyecektir” dedi. 41 yıldır Mersin’de olduğunu ve yazılı, görsel basındaki çalışanların birçoğunu tanıdığını söyleyen Tarhan, ne kadar zorluklarla bu mesleği icra edildiğini yakında bildiğini söyledi. Tarhan, “40 yıldır iki kez Gazeteciler Cemiyeti bir lokal denemesi yaptı Atatürk Parkı içinde. Sonra Adnan Menderes Bulvarı’nda yapıldı. O da yıkıldı. Biz sürdürülebilir ve kalıcı olsun istiyoruz. O nedenle burası kalıcı oldu. Birçok gazeteci arkadaşımızı kaybettik gerek pandemiden gerek başka bir sebepten. Çok değerli basın mensupları vardı hepsini sayamayacağım unuttuklarımda vardır elbet. Tankut Tufan, Hamdi Yurdakul, Peyami Safa Maracı, Nevzat Kelleli, Selçuk Ölçer ve pandemiden kaybettiğimiz Ender Erdemir ve Recep Yıldırım’ı anıyorum. Bu mütevazı Basın Evi’ni biz Mersin Gazeteciler Cemiyeti ve gazeteci arkadaşlarımızın ellerine teslim ediyoruz. Artık sorumluluk işletmeciliğinden, temizliğine kadar onlarda. Hep onlar bize hesap sorardı, bizde bazen gazetecilerden soru soracağız sorgulayacağız onları. Biz buraya geldiğimiz zaman temiz bir mekan olsun istiyoruz. Ön tarafını da genişleterek kapatacağız yer sorunu da olmayacak diye düşünüyorum. 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tekrardan kutluyorum. Hayırlı olsun diyorum” denildi. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak Basın Evi’nin açılışı gerçekleşti.

 

 


Etiket: mezitlibelediyesi, mersingazetecilercemiyeti, basınevi, neşettarhan, rüstemkayatepe


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA