Azerbaycan’ın değişik noktalarından 3 okulun ve Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden 10 okul ortaklığı ile "Tabiata Hayat Olaq" projesi 13 öğretmenle birlikte yürütülmeye devam ediyor
Günümüz toplumunda insanların mutsuz, huzursuz ve sağlıksız olmasından kaynaklı çıkan bu proje ile birlikte insanların doğadan kopuşu da göz önüne serilmektedir. Bu proje; çocuğu, dolayısıyla geleceğe ve yaşama katkısı erken yaşta kazanılacak olan doğa sevgisi, çevreyi koruma ve güzelleştirme isteği gönüllülük yetileriyle bütünleşmiş bir karakter olacaktır. Proje, çocukların doğa ile bütünleşmiş bir eğitim görmeleri için örnek çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.
Öğrenci tanışma Webinar’ı kapsamında düzenlenen toplantıya Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Kocaeli Tema Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol konuk oldu. İşletme Müdürü Gübeş, Zoom üzerinden yaptığı konuşmada, orman, orman mühendisliği, orman işletmeciliğini tanıtıp, orman faydaları, ormansızlığın insanlığa getireceği tehlikeleri anlattı. Ayrıca erozyon ve sebepleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Orman yangınları ve sonrasında orman işletmelerinin yanan yerleri nasıl tekrardan ormana dönüştürdükleri hakkında bilgi verdi. Gübeş doğaya duyarlı olunmasını söylerken "Atığın katığına zarar vermeden doğaya sahip çıkalım geri dönüşüme destek verelim" dedi. Yangından bahsederken, "Yanan sadece ağaçlar değil, nice canlı yok oluyor. Belki içinde bulunduğumuz dönemde Covid-19 'un tedavisi yada ilerde oluşacak oluşabilecek bir çok hastalığın tedavisinin o yanan bitki yada hayvanda olup olmadığını bilemeyiz. Dolayısıyla hiç bir canlı yok olmamalı. Doğaya sahip çıkalım” dedi. Erozyondan bahsederken “Erozyonun yegane sebebi ormansızlaşmaktır. Her ne sebepten olursa olsun dünyanın orman varlığını koruyarak toprağımıza sahip çıkalım" dedi. (Haber Merkezi)
|