Eski kocaya 2 yıl 6 ay hapis cezası




Tarih: 27 Ocak 2021 Çarşamba 12:20


Mersin’de eski eşi Nida Nur Yıldız’ın görüntülerini arkadaşlarıyla paylaştığı gerekçesiyle hakkında dava açılan eski kocaya 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin’de Nida Nur Yıldız (30) 5 ay evli kaldığı eski eşi Burak E.’nin (43) cep telefonu kamerasıyla çektiği özel görüntülerini arkadaşlarına gönderdiği iddiasıyla dava açtı. Mersin 15. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya eski koca Burak E.’nin yargılanmasına devam edildi. Mahkemeye Nida Nur Yıldız, avukatları ve tanıklar da katıldı.  Sanık Burak E.’nin de katıldığı duruşmada, tanıkların ve sanık Burak E.’nin verdiği çelişkili ifadeler dikkat çekti.

 

Mahkemede ifade veren sanık İbrahim E., eski eşinin kendisinden para koparmak için böyle bir organizasyon düzenlediğini iddia ederek, “Benden arabuluculuk vasıtasıyla görüştüğümüzde davadan vazgeçmek için 4 milyon TL istedi. Eğer ben o parayı yatırsaydım dava açılmayacaktı. Ben hiçbir şekilde hiçbir gruba video göndermedim. Zaten telefonuma gelen videoları da sürekli siliyorum. Söz konusu video kendisinin rızasıyla çekilmiş video zaten” dedi. Nida Yıldız ise, aylık 5 bin TL kazanan bir insanın 4 milyon TL’yi veremeyeceğini belirterek, “Uzlaşmak istemediğim için böyle bir rakam istedim. Sanığın hak ettiği cezayı almasını istiyorum” ifadelerinin kullandı.

 

Mahkeme hakimi, “tek bir eylemle özel hayatın gizliliğini ihlal” ile “kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde yayılması” suçundan sanık Burak E.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, duruşmada yalancı tanıklık yaptıkları iddiasıyla  V.Ü., A.A. ve S.Ç. hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Mahkeme sonrasında açıklamada bulunan Yıldız, “Sanığın suç işlediği kesinleşti. Gerçekten içim çok rahatladı. Onun dışında tanıklarıyla ilgili yalan konuştukları için işlem yapıldı. Halen korkuyorum ama kadınlar korkmasınlar. Başına bu tür şeyler gelen kadınlar kesinlikle sessiz kalmasın. Hak yerini buldu. Çok şükür ki alnımın akıyla çıktım" şeklinde konuştu.  


Etiket: mersin, nidanuryıldız, asliyecezamahkemesi, özelgörüntü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA