Arslanköy’de kar keyfi




Tarih: 31 Ocak 2021 Pazar 15:35


Kent merkezine kar yağmayan Mersin’de, vatandaşlar yüksek kesimlere yağan karın tadını doyasıya çıkardı. Toros dağlarının eteklerindeki belde ve köylere yağan kar nedeniyle vatandaşlar, günübirlik eğlence için buralara akın etti.

HABER: Gizem Konucu

Türkiye genelinde hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı, Mersin’de vatandaşların neşe kaynağı oldu. Geçtiğimiz hafta başlayan ve sadece kentin yüksek yayla, köy ve mahallelerinde bulunan kar yağışı Toros dağlarının eteklerini beyaza bürüdü. Beyaz örtü ile süslenen Mersin’de kartpostallık görüntüler oluştu. Anı ölümsüzleştirmek isteyen ve karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar ise, yaylalara akın etti.

 

ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Özellikle bin 400 rakımda bulunan Arslanköy Mahallesi ve çevresinde etkili olan kar, yer yer 30 santimetreye kadar ulaştı. Havanın -2 dereceyi gördüğü Arslanköy’e gelen vatandaşlar, her anı fotoğraflayarak, sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kardan adam yapan vatandaşlar, aynı zamanda da kartopu oynamanın keyfini çıkardı. 7’den 70’e herksin eğlencesi olan karın tadını ise en çok çocuklar çıkardı. Yolların kenarı araçlarla kaplanırken, vatandaşlarda piknik yaptı.

 

“KAR ÇOK YAKIŞTI”

Bu yıl ilk defa kar gördüklerini söyleyen vatandaşlar, “Manzara enteresan, çok hoşumuza gitti. Bu yıl ilk defa kar görmek için buraya geldik ve anın tadını çıkartıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır devam eden pandemi nedeniyle hiçbir yere çıkamıyorduk. Ancak kar bahanesiyle Arslanköy’e geldik ve biraz olsun stres attık. Mersin’e denizin, kumun ve güneşin yakıştığı gibi kar da çok yakışıyor” ifadelerini kullandılar.

 

 

 

 


Etiket: arslanköy, mersin, kar


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA