YANGIN ZANLILARI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ




Tarih: 2 Şubat 2021 Salı 16:34


Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Olayı gerçekleştiren şüphelinin geçen ay işten çıkarıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının alt katında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangınla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden Kadir Deniz Birer'in, emniyetteki sorgusunda, Büyükşehir Belediye itfaiyesinde çalıştığı ancak geçen ay işten çıkarıldığı, bundan dolayı eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi. Diğer şüpheli E.Ş. ise emniyetteki ifadesinde Birer’in akrabası olduğunu,  sadece aracı kullandığını, eylemden haberi olmadığını söylediği kaydedildi.  Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

 

“OLAY ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR”

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, "Gözaltına alınanlardan K.D.B’nin, itfaiye personeli olarak çalıştığını ancak işten çıkarıldığını, bundan dolayı eylemi gerçekleştirdiğini beyan etmiş olup, konu ile ilgili tahkikat sürdürülmektedir" denildi.  Mersin Büyükşehir Belediyesi ise kendilerine yönelik menfur bir saldırı gerçekleştirildiğini belirtilerek, "Hizmet binamızın zemin katında bulunan encümen salonuna yanıcı ve patlayıcı madde atılmıştır. Atılan maddenin alev alması sonucunda çıkan yangın, personellerimiz tarafından büyümeden söndürülmüştür. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma, emniyet güçleri tarafından çok yönlü olarak sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.  Gizem Konucu

 


Etiket: mersinbüyükşehirnelediyesi, yangın, taşbina, adliye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA