Bu yöntemle daima rujlu görünmek mümkün




Tarih: 4 Şubat 2021 Perşembe 12:58


Mine Yanpar Güzellik Merkezi Kurucusu Mine Yanpar, dudak kontürü ile birlikte yapıldığında “ideal sonuçlar” verebilen du­dak renklendirme uygulaması ile ruj sürme sorunsalından kurtulmak mümkün olduğunu belirterek; gece yatarken, havuza girerken, duş sonrası gibi günün her anında daima rujlu gibi görünme imkanı veren dudak renklendirme uygulamaları, kadınların en sevdiği güzellik uygulamalarından birisi olduğunu belirtti.

Haber- Gizem Konucu

Mine Yanpar Güzellik Merkezi Kurucusu Mine Yanpar günümüzde kadınların tercih ettiği ve giderek yaygınlaşan “Dudak Gençleştirme” işlemi ile ilgili detayları gazetecilere anlattı. Kalıcı makyaj uygulamalarından biri olan dudak gençleştirme işlemi, dudak iç ve dış hattına uygulanan teknikleri kapsamaktadır. Dudak­larının formundan hoşnut olmayan kişilerin sıkça başvurduğu dudak gençleştirme uygulamaları arasında dudak kontürü ve kalıcı dudak makyajı işlemleri yer almaktadır. Yanpar; yaş, çevresel faktörler ve genetik yapı sebebiyle vücutta birtakım değişikliklerin olmasının gayet olağan olduğuna değinerek, “Yüz bölgesinde ise değişiklikler genelde alında, yanaklarda ve dudak bölgesinde meydana gelir. Yaşa bağlı olarak karşımıza çıkan değişikliklerden birisi de haliyle dudak­ların form ve renk kaybetmesi durumu. Gençlik dönemlerinde dolgun dudaklara sahip olduğunu iddia eden birçok kişi, zaman içerisinde dudaklarındaki dolgunluğun kaybolduğunu ve dudaklarının dahi kırış­tığını ifade etmektedir. Dudağın bu denli form ve renk kaybetmesi ise başta yaş olmak üzere diğer faktörlerle yakından ilintilidir. Bu nedenle, dudak gençleştirme uygulamaları hem form kaybeden dudaklara hem de dolgunlaştırılmak istenen ‘doğal’ dudaklara uygulanabilmektedir.

Kalıcı dudak makyajı uygulamaları genel olarak dudak gençleştirme uygulamaları olarak kabul edilebilmektedir” dedi.

 

“DUDAK RENKLENDİRME İŞLEMLERİNİ TÜM TÜRKİYE’DE UYGULANIYOR”

“Dudağı büyütmek için tercih edilen yöntemler ile dudaklardaki bü­züklükler, çizgiler açılır ve dudakta gençleşme elde edilir” diyen Yanpar, aynı zamanda dudağın çerçevesi diye bahsedilen kontur kısımlarda düzeltilerek “estetik görünümlü dudak formu”, dudak kontürü ile elde edebileceğini söyledi. Yanpar, “Dudak yapısı gereği ‘belirli çizgiler’ ile belirlenmiş bir estetik uzvumuzdur. Bu çizgilerin silik olması ya da zaman içerisinde silinmesi ile estetik gö­rünüm problemlerine sebep olmuştur. Dudak kontürü ile dudağın dış hattı yeniden belirlenir ve dudağın rengine uygun bir renkle yeniden dudak kontürü çekimi yapılabilir. Böylece, dudaklar daha kalın ve belirgin görünürken ‘estetik oran’ açısından dudakların kenar çizgileri de yeniden sağlanmış olur” ifadelerini kullandı. Kontürün ve dudak renklendirme işlemlerinin artık İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’de uygulandığını belirten Yanpar, “Kadınların ‘daima güzel olma ve güzel kalma’ isteğine yanıt veren dudak gençleştirme uygulamaları, bu alanda en iyi kişiler tarafından yapıldığında ‘işte bu’ dedirtebiliyor” şeklinde konuştu.

 

“DU­DAK RENKLENDİRME UYGULAMASI İLE RUJ SÜRMEKTEN KURTULMAK MÜMKÜN”

Dudak kontüru ve dudak renklen­dirme işlemlerinde yapılacak en ufak bir hatanın, kişiyi “estetik ve güzel­lik” algısından daha da uzaklaştırabildiğine dikkat çeken Yanpar, “Örneğin, renk seçenekleri konusunda yetersiz olan bir uygulayıcı ya da kendine yakışmayacak bir renkte ısrar eden bir müşteri yüzünden ‘dudak kontürü ve renklendirme işlemi’ başarısız olabiliyor. Bu nedenle; dudak gençleştirme uygula­malarını yapan kişilerin bu alandaki uzmanlığını mutlaka araştırmalı ve uzmanların “önerdiği renk seçeneklerini” dikkate alarak işlem yaptırmak gerektiğini vurgulamak gerekiyor.  Dudak kontürü ile birlikte yapıldığında “ideal sonuçlar” verebilen du­dak renklendirme uygulaması ile ruj sürme sorunsalından kurtulmak mümkün. Gece yatarken, havuza girerken, duş sonrası gibi günün her anında daima rujlu gibi görünme imkanı veren dudak renklendirme uygulamaları, kadınların en sevdiği güzellik uygulamalarından birisi. Tene ve dudak rengine en uygun renk seçenekleri değerlendirildikten sonra uygulanan dudak renklendirme işleminde hem kontür hem de tam dudak renklendirme yapılabilmektedir. Yanpar, “Özel iğneler yardımı ile cildin alt tabakasına verilen kalıcı dudak mak­yajı pigmentleri için dilerseniz uygulayıcınızda size öneriler sunabilir ve böylece doğru tercihi yapabilme şansını yakalayabilirsiniz. En az 2 sene boyunca dudağınızda kalacak olan dudak gençleştirme uygu­lamaları için uygulayıcınızı seçmeli ve uygulamalar hakkında bilgi edinmeye özen göstermelisiniz” dedi.

 

“ALERJİK REAKSİYON TESTİ İSTEMELİSİNİZ”

Dudak gençleştirme işlemlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiğinin bilgisini de veren Yanpar, “Estetik ve daima güzel görünmek için yaptıracağınız tüm gü­zellik uygulamalarının elbette bir bedeli olacaktır. Ancak; bu bedelin neye göre uygun ya da pahalı olduğuna mutlaka göz atın. Zira kalite­siz ya da eski tip ürünlerle yapılan uygulamaların ‘uygun’ fiyatlı olması olağan bir durumdur. Ancak, sizin istediğiniz sonucu elde edebilecek uygulamalar için bir tık daha bütçenizi arttırmaktan da çekinmemelisi­niz. Bu nedenle, başta dudak gençleştirme uygulamaları olmak üzere yaptıracağınız tüm işlemlerde fiyat araştırması yapmalısınız” dedi. Uzman seçimine de dikkat edilmesi konusunda uyarıda bulunan Yanpar; “Günümüzde güzelleşmek adına yapılan tüm işlem­leri yaptırmadan önce mutlaka “kim daha iyi yapıyor” sorusunu mut­laka sorarız. Saç kestirme gibi basit bir konuda dahi detaylı araştırma yaparak kuaförü seçtiğimizi göz önünde bulundurursak dudak gibi önemli bir uzvumuza uygulama yapacak olan kişiyi de iyice araştırma­lı ve hakkında bilgi toplamalıyız. Dudak gençleştirme uzmanı olarak nitelendirilen bir kişide mutlaka o alandaki başarılarını, eğitimlerini, müşteri referanslarını ve yaptığı işlemlerin görsellerini sorgulayın. Eğer ki yapılan işlemler ve müşteri referansları sizi memnun ederse dudak gençleştirme işlemleri için ‘o uzmanı’ tercih edebilirsiniz.

Bazı kişilerin bünyesi ‘alerjik reaksiyon’ göstermeye daha meyilli olabilmektedir. Bu nedenle, dudak gençleştirme ve kontürü uygulaması sonrası alerji gelişme riskini göz önünde bulundurmalı ve uygulayıcınızdan alerjik reaksiyon testi istemelisiniz. Eğer ki testin sonucunda bölgede kızarıklık, kaşıntı ya da deri döküntüsü olur ise uygulamayı asla yaptırmayın” şeklinde konuştu. Yanpar sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Dudaklara hacim kazandırmak ve yeni­den renk vermek için yapılan dudak gençleştirme ve dudak renklen­dirme işlemleri öncesinde ‘renk seçimi’ esnasında mutlaka uzmana kulak verin. Yüzlerce uygulama yapmış ve bu alanda deneyimli olarak size hizmet veren uygulayıcılar, sizin cilt tonunuza ve dudak yapınıza göre en iyi kontürü ve renk seçeneğini belirleyebilirler. Böylece, estetik görünümünüzü riske atmadan daha da güzelleşmek mümkündür. Ayrıca; sizin cildinize ve dudak yapınıza uygun olmayacak renkleri ve uygulamaları diretmeden önce ‘uygulama sonrası kötü görünüm olasılığınızı’ düşünün. Kalıcı makyaj uzmanı tarafından uygulama sonrasında yapılması gereken ya da yapılmaması gerekenlere mutla­ka kulak verin. Örneğin; 30 gün sonra kontrole gelmeniz isteniyorsa mutlaka 30.gün kontrollerinize gidin. Böylece, hem rötuş yaptırma şansınız olacağı gibi hem de uygulamanın ne derecede başarılı oldu­ğu da ortaya çıkacaktır.”


Etiket: mineyanpar, güzellikmerkezi, dudakkontürü, ruj, bakım


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA