Ayşe Cenk: “Kadınlar yere sağlam basmalı”




Tarih: 11 Şubat 2021 Perşembe 16:51


Mersin Büyükşehir Belediyesi kadın üreticileri ve vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor. Kadın emeğinin büyük bir değer kazandığı Mersin’de, kadınlarÖzgecan Aslan Meydanında tüm Türkiye’ye önemli mesajlar verdi. 61 yaşındaki Ayşe Cenk, “Kadınların elinin değdiği her şey güzelleşir. Kadınlar ayaklarını yere bassınlar. Kimseden korkmasınlar” dedi.

Haber- Harun Bor

Kadınlara pozitif ayrımcılığı her platformda dile getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Mersin Yenişehir’de bulunan Özgecan Aslan Barış Meydanında kadın üreticileri bir araya getirdi.  Türkiye’nin sembol isimlerinden biri olan Özgecan Aslan’ın adının verildiği meydanda kadınlar hem ürettikleri ürünleri vatandaşla buluşturuyor hem de büyük bir dayanışma örneği göstererek Mersin’den Türkiye’ye tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Mersin’de kadın üreticilerden biri olan Betül Akkuş, “Sürekli olarak eve kapanan, ev işleri yapan kadınların burada böyle bir görüntüden uzak kalması ve kadınların da başarılı birer birey olduğunu kanıtlaması açısından çok önemli” diye konuştu.

 

BETÜL AKKUŞ: “KADINLARIN HALK ARASINDAKİ YERİ BURADA ÖNEM KAZANIYOR”

Mersin’in tarihi öneme sahip ilçelerinden biri olan Gülnar ve diğer ilçelerinden gelen doğal ürünleri tek bir çatı altında, Gülnar Hatun ismiyle bir araya getiren üretici Betül Akkuş hikayelerini ve Özgecan Aslan Meydanında açtıkları stantları hakkında bilgiler vererek, “21 yaşındayım Üniversite öğrencisiyim. Bir taraftan da Gülnar Hatun ismiyle kendi firmamızı kurduk. Firmamızı pazarda duyurmaya çalışıyoruz. Ancak pandemi kısıtlamaları var, bu noktada ürünlerimizi gerçekleştirilen bu etkinliklerle vatandaşa sunma şansı buluyoruz. Bir mağazamız olsaydı herkes oraya gelirdi ancak şu an herkes sahilde ve pazar en uygun yer olduğu için biz de burada stant kurmayı uygun bulduk. Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar sayesinde üretici kadın pazarında yer aldık. Mesaj attık ve ücretsiz bir platform olduğunu öğrendik. Kadınların istedikleri zaman böyle etkinliklerde bulunabileceklerimizi söylediler. İsminizi yazdırıyorsunuz ve oldukça kolay bir şekilde burada standımızı açtık. Bizler Mersin Gülnarlıyız ve Gülnar Hatun ismimiz buradan geliyor. Biz sadece Gülnar’dan gelen ürünlerin değil, Mersin’in birçok bölgesinden gelen ürünleri de tanıtıyoruz. Ben bir kadın olarak bu işe girdim ve Gülnar Hatun Gülnar’ın kurucusu olduğu için hikayeme de destek olacağını hissettim ve destek verdi bana manevi bir güç sağladı bu yüzden ismimiz Gülnar Hatun” diye konuştu

BETÜL AKKUŞ: “KADINLARIN BAŞARISINI KANITLAMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Kadınların yapılan bu etkinliklerde yer almasının büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Akkuş, “Bizlere bu fırsatı sunmaları çok güzel, kadının halk arasındaki yeri burada daha fazla ön plana çıkmış oluyor. Sürekli olarak eve kapanan, ev işleri yapan kadınların burada böyle bir görüntüden uzak kalması ve kadınların da başarılı birer birey olduğunu kanıtlaması açısından çok önemli.Genellikle meyve kurusu satıyoruz. İnsan sağlığına faydalı olabilecek yağ, krem gibi ürünlerimiz bulunuyor. Teyzelerimizin elleriyle yaptığı reçel, pekmez gibi gıda ağırlıklı ürünler standımızda yer alıyor. Meyve kuruları insanların ilgilerini çekiyor ve el değmeden üretildiği için hijyenik olması da vatandaşın ilgisini çekiyor. İlgi güzel, bugün de açığız. Sadece aileler değil kadınların da yalnız başına gelebileceği bir yer, herkesin gelmesini bekliyoruz” dedi.

 

BEYZANUR ÜNALDI: “BU ETKİNLİKLERİN YAPILMASI ÇOK ÖNEMLİ”

İnsanlarla iletişim kurmanın kendisini mutlu ettiğini ve kadınların cesur davranmaları gerektiğini ifade eden Üniversite öğrencisi Beyzanur Ünaldı, “20 yaşındayım Üniversite öğrencisiyim bu meydanda hazır kahve ve insanların denizhavası ile beraber kahve içebilecekleri bir sunum yapıyorum.Bir akaryakıt istasyonunda çalışıyorum. Bunların hepsini başarıyorum, güçlü duruyorum. Burada olmak beni mutlu ediyor, burada olmak insanlarla iletişim kurmak beni daha da mutlu ediyor. Birçok kişiden yaşım küçük ancak bu beni güçlü kılıyor. Birilerine ilham ediyorsam bu beni daha mutlu ediyor. Kadınlar güçlü olmalı ve ayakları üstünde durmalı. Cesur olmak gerekiyor ve benim çalıştığım iş yerindeki beşinci ayım. Erkeklerden daha güçlü olduğuma eminim. Kadınlar ayaklarını yere sağlam basmalı. Bu tür etkinliklerin yapılması önemli ve devam etmesini istiyorum. İşlerimiz güzel bize katkı sağlamak için gelen birçok kişi var. Buraya herkes uğramalı çünkü burada büyük bir emek var” dedi.

AYŞE CENK: “BEN 61 YAŞINDAYIM AMA HALA ÇALIŞIYORUM”

Mersin’e Mut ilçesinden gelen 61 yaşındaki Ayşe Cenk doğal ürünleri insanların daha çok tercih ettiğini ifade ederek,Mut’tan geliyoruz. Taşan üretici kadınlar birliği olarak buradayız.Burada peynir, çökelek, tereyağı gibi doğal ürünleri satıyoruz. Küflü peynir ve soğuk hava peyniri gibi süt ve süt ürünleri de üretip satıyoruz. Özgecan Aslan Barış Meydanına daha önce üç kez geldim. Mersin Yoğurt Pazarı’nda geldim. İki gün önce Tarsus’taydık şimdi de burada ürünlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. İşlerimiz iyi gidiyor, vatandaş geliyor. İnsanlar buraya geliyor çünkü ürünlerim doğal. Beni telefonla da arayıp soruyorlar sipariş veriyorlar. Kadın olduktan sonra her şey olur ve kadınların elinin değdiği her şey güzelleşir. Kadınlar ayaklarını yere bassınlar.Kimseden korkmasınlar. Ben 61 yaşındayım ama uğraşıyorum.

 

SEYHAN ÇAPAR: “KALBİMİN SESİNİ DİNLEDİM”

Önemli bir kariyeri sonlandırarak el emeği ürünleri yapmaya başlayan Seyhan Çapar sevdiği işi yapmanın önemine değinerek, “17 yıl boyunca Uluslararası Taşımacılık ve Dış Ticaret sektöründe üst düzey yöneticilik yaptım ancak çocukluğumdan beridir sanata, el işlerine hep yatkınlığım oldu. Ancak yöneticiliği bıraktım ve kalbimin sesini dinleyerek kendi sevdiğim işi yapmaya başladım. Hepimiz emeklerimizin karşılığı almak için Özgecan Aslan Barış Meydanındayız. İşler biraz durgun ama hava çok güzel herkesi bugün stantlarımıza bekleriz” diye konuştu.

 

FUNDA AKAR: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliğe minnetini bildiren Funda Akar, “Tarsus’tan geliyorum. Mersin’e Belediye otobüsleri ile geldik. 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla buradayız. Stantlarımızı Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile açtık. Kendilerine teşekkür ediyoruz.Bizler de ellerimizle ürettiğimiz ürünleri satmak için buradayız. Otantik takı, kolye, bileklik, takılar, yüzükler ve bandanalar gibi ürünleri vatandaşa sunuyorum. Bugün de buradayız, işler durgun ama daha iyi olacak.

 

HATİCE ATBAR: “ÖZGECAN ASLAN MEYDANINDA OLMAK ÇOK ANLAMLI”

Erdemli’den el emeğiyle yaptığı battaniye ve örgü ürünlerini satan Hatice Aybar kadınlara yönelik etkinliklerin devam etmesini gerektiğini belirterek, “ Erdemliden geliyorum. El işlemleri yapıyorum ve evde canım sıkıldıkça bu işi yapıyorum. Battaniye, lifler gibi ürünler satıyorum. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu etkinlikleri çok önemsiyorum kendilerine teşekkür ediyorum. İnsanlar buraya geliyor, herkesi buraya bekliyoruz ve Özgecan Aslan Meydanında bu etkinliğin yapılması çok anlamlı. Bu faaliyetlerin devamı gelsin” şeklinde konuştu.


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, kadın, üretici, pazar


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA