Metro ihalesinin ikinci aşaması gerçekleştirildi




Tarih: 18 Şubat 2021 Perşembe 16:18


Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılacak olan Mezitli – 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin temini, montajı ve işletmeye alınması işinin 2. aşaması olan fiyat tekliflerinin alınma aşaması Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

İlk aşaması 9 Ekim’de gerçekleşen ihalenin ikinci aşamasının idarede sunulan teklif adedinin 4 olduğunu belirten Ulaşım Dairesi Başkanlığı Komisyon Başkanı Salih Yılmaz, bu tekliflerin sunulma sırasıyla “Birinci zarfımız Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ. tarafından idareye sunulmuştur. Teklif zarfının üzerine isteklinin ismi, idarenin ismi, ihale kayıt bilgileri mevcuttur. Kaşe ve imza mevcuttur. Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ. Tarafından ihalemize teşekkür mektubu gönderilmiştir.  İkinci teklif, Dıllıngham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı tarafından idaremize sunulmuştur. Zarfın üzerinde istekli, idare bilgileri mevcuttur. Zarf imzalı ve kaşeli olarak kapatılmıştır. Açılmaya uygundur. Firmaya ait imza sirküleri mevcuttur. Vekaletnameler yer almaktadır, imza beyannamesi mevcuttur. İş ortaklığının belgeleri dosyada mevcuttur. Yönetim kurulu belgeleri onaylı ve şerhli bir şekilde mevcuttur. Ortaklık belgesi dosyada mevcuttur. Türkiye Ticaret Sicil Belgesi dosyada yer almaktadır. İş ortaklığı beyannamesi imzalı olarak dosyada bulunmaktadır. Birim fiyat teklif mektubu ve birim teklif fiyat cetveli dosyada yer almaktadır. Özel alet ve tesisat listesi dosyada mevcuttur. Saf malzemelerin listesi mevcuttur. İş planlama listesi dosyada mevcuttur. Dıllıngham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı’nın bu iş için idaremize teklif etmiş olduğu tutar 2 milyar 855 milyon 400 bin 705 TL 16 kuruştur. Bahsi geçen tutar, birim fiyat teklif tutarına uyuşmaktadır. Söz konusu iş ortaklığının bu iş için idaremize teslim etmiş olduğu geçici teminat mektubu olarak birden fazla geçici teminat mektubu teslim edilmiştir. Birincisinde 6 milyon 90 bin TL’dir Halk Bankası’ndan alınmış olan. Geçerlilik tarihi 20.10.2021 tarihidir. İkinci teminat mektubu 2 milyon 610 bin TL’dir. 22.12.2021 tarihi geçerlilik tarihidir. Dosyanın içindeki istemiş olduğumuz bir diğer husus kredi dosyasıydı. Firma bu iş için bulmuş olduğu kredi mektubunu dosyada teslim etmiştir. Söz konusu iş ortaklığının teslim etmiş olduğu geçici teminat tutarı, fiyat teklifinin yüzde 3’ünden az olarak tespit edilmiştir. İncelemelerden sonra teklif geçersiz sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“TEKLİFLER KOMİSYON TARAFINDAN DETAYLI OLARAK İNCELENECEK”

Üçüncü sırada idareye sunulmuş olan teklifin “Doğuş İnş. ve Tic. A. Ş. -Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi tarafından idareye teslim edildiğini söyleyen Yılmaz, “Dosyanın üzerinde gerekli bilgiler mevcuttur ve dosya kaşeli kapatılmıştır. Dosyanın içinde imza sirküleri, noter onaylı bir şekilde sunulmuştur. Ticaret Sicil Belgeleri onaylı bir şekilde sunulmuştur. İş ortaklığı ayrı ayrı belgelerini sunmuşlardır. Teklif mektubu sunulmuştur. Birim fiyat teklif cetveli CD içerisinde ve evrak dökümü olarak sunulmuştur. Vekaletname ve imza beyannamelerini yer almaktadır. İş ortaklığı beyannamesi ve geçici teminat mektubu dosyada yer almaktadır. Kredi teklif mektubu imzalı ve onaylı bir şekilde dosyada mevcuttur. Detaylı kredi açıklama dokümanı ve taslak iş programı dosyada bulunmaktadır. Özel alet ve tesisat listesi, yedek parça ve saf malzeme listeleri iki firmanın da onayladığı şekilde dosyada yer almaktadır. Doğuş İnş. ve Tic. A. Ş. -Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. Ortaklığının söz konusu iş için idaremize teslim oldukları teklif 3 milyar 758 milyon 620 bin 178 TL 84 kuruştur. Söz konusu fiyat, birim teklif cetveline uyuşmaktadır. İş ortaklığının idaremize teslim etmiş oldukları geçici teminat mektupları iki adettir. Birinci geçici teminat tutarı 60 milyon TL’dir. İkinci teminat mektubu da 60 milyon tutarındadır. Teminat mektuplarının geçerlilik tarihi 30.09.2021 tarihidir. Teminat mektupları da geçerli olarak görülmektedir. Teklif bu etapta geçerli kabul edilecektir.

Dördüncü ve son teklif Smu Engeocom Ltd. + Met-Gün İnş. Taah. Ve Tic. A.Ş İş Ortaklığı’na ait teklif zarfının üzerinde idare, ihale bilgileri mevcuttur. Teklif açılmaya uygundur. Dördüncü sırada teklif sunun söz konusu firmalarımız ön yeterlilik aşamasında yeterli bulunduklarını ve idarenin bu kısmına katılamayarak teşekkür mektubu sunmuşlardır” dedi.  Yılmaz, “Dört adet teklifimiz mevcut. Bir tane geçerli sayılabilecek teklifimiz, 2 teşekkür mektubumuz ve bir tane de geçersiz teklifimiz mevcuttur. İhalemiz sonlanmıştır. Teklifler komisyon tarafından detaylı olarak incelenerek komisyon kararına müteakip bir şekilde kamuoyuna paylaşılacaktır. Mersin için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, metro, ihale


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA