“Tarsus’ta dostluk para kazanmaktan önce gelir”




Tarih: 22 Şubat 2021 Pazartesi 17:20


Tarsus’ta adını duyuran Dostlar Kebap İşletmecisi Tahir Karataş, Tarsus esnafının yardımlaşmayı sevdiğini ve birbirlerine kol kanat gerdiklerine dikkat çekerek, “Tarsus köklü esnaflardan oluşan bir ilçedir. O yüzden herkes birbirini uzun yıllardır tanır. Esnaflar arasındaki dostluk para kazanmaktan her zaman daha önde gelir” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Tarsus’ta uzun yıllardır hizmet veren Dostlar Kebap, lezzeti ile Tarsusluları kendine hayran bırakıyor. 14 yaşından bu yana yaptığı Kebapçılık mesleği ile Tarsus’ta adını duyuran Dostlar Kebap İşletmecisi Tahir Karataş, gazetecilere konuştu.  Tarsus doğumlu olan Tahir Karataş, evli ve 3 çocuk babası. Doğduğundan beri Tarsus’ta yaşayan Karataş, 14 yıldır kebapçılık mesleği ile uğraşıyor. Mesleğe bulaşıkçı olarak başlayan Karataş,  “Daha sonra soğan doğradım, et doğradım ve meslekte belirli bir kıvama geldik­ten sonra da usta oldum.  Mesleğe ilkokuldan sonra maddi imkansızlıklarımız nedeni ile baş­ladım” dedi. Karataş o zamanlar insanların maddi imkansızlıklarla boğuştuğunu söyleyerek, “Biz de o zamana denk geldik ve çalışmamız gerekiyordu. O zamanlar meslek öğrenmek, birinin yanında çalışmak çok zordu. Ama azimle sabırla ilerlediğim için benim için bu mesleği öğren­mek çok zor olmadı. Yeri geldi bulaşık yıkadım, yeri geldi soğan doğradım. Kademe kademe mesleğime adapte oldum. Yaklaşık 12 yıldır Tarsus’ta Dostlar Kebap olarak kendi yerimi işletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“KALİTESİZ BİR ETLE KESİNLİKLE USTALIK YAPAMAZSI­NIZ”

12 yıl önce Dostlar Kebab’ı kurduğunu ve Tarsuslulara bu hizmeti vermekten dolayı gururlandığını söyleyen Karataş, “50 yıldır Tarsus’ta yaşadığım için beni burada tanımayan yoktur. Etimizin lezzeti ve güler yüzümüzle Tarsus’a kendimizi sevdirdik. Sağ olsunlar esnafından bürokratına, belediye başkanından simitçisine kadar herkes Dostlar Kebap’ın lezzetini tatmıştır. Bizler de onların bu ilgisine layık olmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizin hepsi birbirin­den değerlidir” şeklinde konuştu. Kullandıkları ete dikkat ettiklerini ve özenle seçtiklerini belirten Karataş, erkek koyun etinden başka et kullanmadıklarını da söyledi. Kebapçılıkta en önemli püf noktasının et olduğuna da değinen Karataş, “Tabi usta­lıkta çok önemli ama kalitesiz bir etle kesinlikle ustalık yapamazsı­nız. Bizi diğerlerinden ayıran en büyük özelliğimiz etimizin kalitesi ve güler yüzümüzdür” dedi.

 

“YARDIMLAŞMAYI SEVEN BİR YAPIMIZ VAR”

Karataş Tarsus’ta esnafların birbirleri ile yarış halinde olmak yerine birbirleri­ne kol kanat gerdiklerini söyleyerek, “Yardımlaşmayı seven bir yapımız var. Tarsus köklü esnaflardan oluşan bir ilçedir. O yüzden herkes birbirini uzun yıllardır tanır. Esnaflar arasındaki dostluk para kazanmaktan her zaman daha önde gelir. Tarsus’ta bizim bölgemizdeki en büyük sorun otoparktır. İkinci sorunumuz ise Tarsus’a yabancı insanların gelmemesidir. Burayı cazibe merkezi haline getirecek projeler üretilmesi gerekiyor. Şehir dışından yatırımcı çekilmesi gerekiyor. Burada belli başlı oteller ve merkezler var. Bizler esnaflar olarak buraya daha farklı yatırımların yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 


Etiket: tarsus, dotslarkebap, tahirkarataş


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA