“Kadına şiddet kabul edilemez”




Tarih: 5 Mart 2021 Cuma 16:17


Akdeniz Belediyesi meclisinde toplantı öncesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın meclis üyelerine Kadın Emeği Diyarı’nda üretilen ürünlerden oluşan bir paket hediye edilirken, Başkan Gültak, “365 günün kadınlar günü olmalı. Kadına şiddeti de asla kabul edemeyiz” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı ikinci birleşimini Akdeniz Belediyesi Konferans salonunda Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleşti. Meclis’te; Akdeniz sınırlarında, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarca yapılacak kazılarda, Valilik veya Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüklerinden, “İlgili Makama; ayni ve nakdi yardımlardan faydalanmaktadır” şeklinde resmi yazı ibraz etmeleri halinde, kazı ruhsatlarından ücret alınmamasıyla ilgili komisyonlardan oybirliği gelen teklif, oy birliği ile kabul edildi.

 

 “KADINLARIMIZ SÜREKLİ ÜRETİYORLAR VE SATIŞ YAPIYORLAR”

Meclis üyelerinin “kadın sığınma evleri” ve “kadınlara yönelik çalışmaları” ile ilgili sorular yanıtlayan Gültak, göreve geldiğinde belediye bünyesinde 3 tane kadın kooperatifi kurulduğuna söyleyerek,“Son bir aydır Akdeniz Belediyesi’nin yetkisi altında olan Kadın Emeği Diyarı’nı 3 kooperatife verdik. Şu an orası şenlik havasında. Kadınlarımız sürekli üretiyorlar ve satış yapıyorlar. Ciddi manada gelir elde etmeye başladılar. Yakın tarihte oradaki park ile ilgili ihaleye çıkılacak. Park, kadını anımsatan bir mimari ile kadın figürlerinin olduğu bir yer haline gelecek” ifadelerini kullandı.

 

“365 GÜNÜN KADINLAR GÜNÜ OLMALI”

Akdeniz Belediyesi meclisinde toplantı öncesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın meclis üyelerine Kadın Emeği Diyarı’nda üretilen ürünlerden oluşan bir paket hediye edildi. 

Kadınlar günü dolayısıyla açıklamada bulunan Gültak, “365 günün kadınlar günü olmalı. Kadınlar bizim kutsallarımızdır. Dolayısıyla bir gün değil her gün sahip çıkmalıyız. Kadına şiddeti de asla kabul edemeyiz. Kadına şiddet gösterenlere en büyük ve en ağır cezaların verilmesi gerektiğini vurguluyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyorum”  dedi. Bir sonraki toplantının, 5 Nisan 2021 Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının açıklanmasından sonra meclis toplantısı sona erdi.

 

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA