Açık Hava Sergisi’ndeki 93 eser kayboldu




Tarih: 12 Mart 2021 Cuma 14:16


Farklı ülkelerden 104 sanatçının şiddet kurbanı kadınlar anısına Mersin’in Hastane Caddesi’nde açtığı sergiye kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi ve 104 resimden 93’ü kayboldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Mersin Art 2021 etkinlikleri kapsamında Mersin’de katledilmiş kadınların anısına “Melekleri Öldürmeyin!”  adlı sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 8-15 tarihlerinde sergilenmek üzere valilik izniyle Hastane Caddesi (Kuvayi milliye Caddesi)de açıldı.  Açık Hava Sergisinde 104 baskı resim sergilenmişti. Pandemi nedeniyle resimler cadde üzerinde havada asılarak sergilenmişti.  Konu ile ilgili açıklama yapan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyesi,  Plastik sanatlar Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Nurseren Tor, “ Geçtiğimiz akşam saat 21.00- 00.00 arasında itfaiye ekibiyle asılamayan bir kaç eser sergilenmiştir. Her akşam geç saatlere kadar serginin başında durmuş ve teknik sorunlar varsa itfaiye ekipleriyle düzeltilmiştir.  Bu sabah saatlerinde esrelerin yerinde olmadığı görüldü. Esnaflardan Zeynep Çeyiz mağaza çalışanlarından Özcan Demir’in ve sergiyi gezmeye gidenlerin beyanı üzerine Caddeye geldiğimde sadece 11 resim kaldığını gördüm. Ayrıca İtfaiye Amirliği de yeniden gidip eserlerin 11 tane olduğuna dair teyitlerini yeniden yaptılar ve tarafıma bildirdiler. Bilindiği gibi Hastane Caddesi’nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıl Kutlamaları çerçevesinde Akdeniz Belediyesi, Mersin Üniversitesi İşbirliği ile ilk Uluslararası Myrna Art 2019, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı nedeniyle “3 Ocak Bayramı” kutlamaları kapsamında Uluslararası Mersin Art2020 ve yine 14 Şubat kutlamaları çerçevesinde Uluslararası Aşk Art 2020 etkinliklerini gerçekleştirmiştik. Mersin’in kültürel, sanatsal kalkınmasına katkı sağlamak için “sanat”ı halkla buluşturmak amaç edinilmiştir. Mersin Üniversitesi Plastik Sanatlar Topluluğu misyonu gereği sanatı yaygınlaştırmak, sanatı toplumla buluşturmak ve nitelikli eserlerin yapılması ve sanatçı istihdamında gençleri ve fakültemizden mezun olan sanatçı adaylarını motive etmektir.  Böylesi masum amaçlarla açılmış bu serginin de acı bir şekilde katledilmesini kınıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA