“Herkes elini vicdanına katsın”




Tarih: 17 Mart 2021 Çarşamba 13:44


Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde vatandaşlar yaklaşık 10 gün önce mahallede yaşandığı iddia edilen çocuk istismarı sebebiyle bir araya gelerek, bu olayı protesto ettiler. Burada konuşan baba Ahmet Kıvılcım, “Bir baba olarak sesleniyorum. Herkesi elini vicdanına katsın ve bu cezasız kalmasın” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Edinilen bilgiye göre, Kazanlı Mahallesi’nde 8 yaşındaki G.K. isimle çocuğa komşusu tarafından istismar girişiminde bulundu. 5 Mart günü oyun oynadığı sırada komşusu K.K. isimli şahıs tarafından balık yeme bahanesiyle kandırılan çocuğa iddiaya göre burada istismarda bulundu. Çocuğun bu durum üzerine bağırmasıyla birlikte çocuğun yanına gelen ailesi G.K.’yi kurtarırken, şüpheli K.K. kendini eve kilitledi. Polisin olay yerine gelmesiyle evden çıkartılan şahıs, karakola götürüldü, ailenin şikayeti üzerine savcılığa sevk edildi. Şahısın adli kontrol şartıyla serbest kalmasını ise Kazanlı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar protesto etti.

 

“ADALETTEN BU KİŞİLERE GEREKLİ CEZAYI VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Kazanlı Mahallesi’nde çocuk istismarına karşı protesto gerçekleştiren vatandaşlar şüpheli şahsın tutuklanmasını istedi. Böyle bir suçun cezasız kalmaması gerektiğini savunan vatandaşlar, şahsın gerekli ceza almasını talep etti. Şüpheli şahsın ailesinin kendilerine ev ve araba teklif ettiklerini belirterek konuşma yapan baba Ahmet Kıvılcım, “Karşı taraf bize ev, araba teklif etti. Bizim namusumuzu kimse parayla satın alamaz. Biz namusumuz, şerefimiz için yaşıyoruz, bunun için de ölürüz” dedi. Çocuklara yapılan istismarın her zaman karşısında olduklarını belirten baba Kıvılcım, “Yetkililere sonuna kadar güveniyorum. Her şey gözümün önünde oldu. Bir baba olarak sesleniyorum. Herkesi elini vicdanına katsın ve bu cezasız kalmasın. Adaletten bu kişilere gerekli cezayı vermesini istiyoruz. Herkese güvenim sonsuz. Bütün çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuğum şu anda erkek gördü mü kaçıyor, psikolojisi bozuldu. Bu şahsın tutuklanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

“ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİ, SAĞLIKLI BİR MAHALLEDE BÜYÜMESİNİ İSTİYORUZ”

Tüm yetişkinlerin ortak sorumluluğun çocukların korunması olduğunu belirten Ayşegül Göçmen ise,

“İstismarın çocuğun çığlığıyla fark edildi. Bizler kendi mahallemizde rahat rahat gezmek istiyoruz. Kapımızın önüne rahatlıkla salıverdiğimiz çocuklarımızın güvenli, sağlıklı bir mahallede büyümesini istiyoruz. Bizler Kazanlı'da yaşayan insanlar olarak ne çocukların istismara maruz bırakılmasını ne de kadınların erkek şiddetini yaşamalarını kabul ediyoruz. Bizler buralı kadınlar, erkekler ve çocuklarız. Kazanlı bizim mahallemiz ve yaşadığımız mahallede şiddetin ve istismarın hiçbir türünün yaşanmasını istemiyoruz. Bunu yapan şahsın bir an önce tutuklanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Etiket: akdeniz, kazanlı, çocuk, çocukistimarı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA