Şehitlikte hüzünlü tören




Tarih: 18 Mart 2021 Perşembe 14:14


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılı sebebiyle Mersin Şehitliği’nde tören düzenlendi. Törende protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfiller bırakırken, duygu dolu anlar yaşandı.

Haber- Sevcan Akgül

18 Mart şehitlerini anmak üzere Akbelen Mezarlığı’nda bulunan Mersin Şehitliği’nde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar, askerler ve öğrenciler katıldı. Tören anıta çelenk sunumuyla başlarken, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Ali İhsan Su, şeref defterini imzaladı.

 

“MİLLET OLARAK SİZLERE BÜYÜK BİR MİNNET DUYUYORUZ”

Vali Su, imzaladığı şeref defterinde, “Aziz şehitlerimiz. Bin yıldır yurt edindiğimiz bu kutsal toprakların sonsuza kadar vatanımız olacağını canlarınız pahasına tüm dünyaya gösterdiniz. Tarihi boyunca bağımsız ve özgür yaşamış milletimizin bu karakterinden asla taviz vermeyeceğinin en büyük kanıtı oldunuz. Ay yıldızlı al bayrağımızı yurdumuzun dört bir yanında gururla dalgalanmaya devam edeceğinin en güçlü teminatı oldunuz. Şahadetleri ile dinin temeli olan mübarek ezanımızın sonsuza dek vatan semalarında yankılanacağının güvencesi oldunuz. Bu nedenle millet olarak sizlere büyük bir minnet duyuyor, sizin gibi kahramanlara sahip olduğumuz için büyük bir gurur duyuyoruz. Bu duygularla sizlerden ilham alarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde çalışmaya devam edecek, ülkemizi çok daha ileri seviyelere taşıyacak, fedakarlığınızı asla karşılıksız bırakmayacağız. Bu yolda yürüttüğümüz çalışmalarda, bulunduğunuz makamdan yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor, bizlere rehberlik ederek güç veriyorsunuz. Bugün de yaptığınız bu büyük fedakarlığın idrakinde olduğumuzu, bizlere verdiğiniz gücün bilincinde olduğumuzu bir kez daha vurgulamak üzere huzurunuzdayız. Milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşamaya devam edeceğinizin sözünü yineleyerek, siz aziz şehitlerimizi sonsuz şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandı. Şehitlikte okunan duanın ardından ise protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

 

 


Etiket: 18mart, çanakkalezaferi, mersinşehitlik, aliihsansu, vahapseçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA