“Vatandaş herkesin dediğine inanmamalı”




Tarih: 22 Mart 2021 Pazartesi 15:36


Mersin’de bir döviz firması sorumlusu Mehmet Karaca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki (TCMB) başkan değişikliğinin ardından kurdaki hareketliliği değerlendirerek vatandaşların sağduyulu olması gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaş herkesin dediğine inanmamalı” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki (TCMB) başkan değişikliğinin ardından Türk Lirası, dolar karşısında sert düşüş yaşadı. Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte yükselişe geçen 8,47’ye kadar yükselen dolar sabah saatlerinde 7,78’e kadar geriledi. Ayrıca Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi güne yüzde 6,65 düşüşle başladı, işlemler geçici olarak durduruldu. İşlemler saat 10.30'da tekrar başladı ancak düşüşün yüzde 7'yi aşması sonrasında işlemler ikinci kez durduruldu. İşlemler 11.08'de tekrar başladı. Kur Cuma gününü ise 7,21’den kapatırken Euro/TL ise Cuma gününü 8,59’dan kapatmıştı. Euro/TL, kısa bir süreliğine 10’nun üzerine görmesine karşın 9,26’ya kadar geriledi. Piyasalardaki bu dalgalanmayı değerlendiren bir döviz firması sorumlusu Mehmet Karaca, ekonomide istenilen güven ortamının sağlanana kadar bu tip dalgalanmaların yaşanabileceğini kaydetti.

Vatandaşların sağduyulu olması gerektiğini vurgulayan Karaca, “En son otobüse binen olmamaları gerekiyor. Dalgalanma geçecektir ama bu güven ortamı oluşuncaya kadar devam edecektir. Şuanda olumsuz bir hava var. Vatandaş şuanda şaşırmış durumda. Bozdursam mı bozdurmasam mı? Ama çoğunluk bozma yönünde. Belli kurumların güvenirliliğinin tam olarak olmaması nedeniyle böyle durumlar yaşanıyor. Vatandaş herkesin dediğine inanmamalı. Para lazımsa bozsunlar. Para lazım değilse beklesinler. Çünkü şimdi yükselir bir ay sonra düşer ama uzun vadede dövizin getirisi olur. Bizim günübirlik hareketlere değil, sabit kalmaya ihtiyacımız var. Uzun vadeli planlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Karaca, Cuma gününden bu güne kadar Türk lirasının yüzde 14 civarlarında değer kaybettiğini belirtti.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA