BU YÖNTEM OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN UMUT OLDU






Tarih: 4 Kasım 2024 Pazartesi 20:12

HABER MERKEZİ

Otizm iyileştirilebilir mi? Tıp çoğunlukla otizmi bir öğrenme problemi olarak görüp ömür boyu süreceğini iddia etse de fonksiyonel yaklaşım otizmin bağırsak iltihabından kaynaklandığını düşünüyor. Türkiye’de Özel Eğitim Öğretmeni Emre Serge Özdemir’in de savunduğu ve uyguladığı yönteme göre, otizm bağırsak temizliği ve ardından etkileşim, oyun ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamalarıyla iyileştirilebiliyor.



Otizm, günümüzde giderek daha fazla yaygınlaşan ve aileleri çaresizlik içinde bırakan bir rahatsızlık. Bu durum, çocukların normal gelişimini ve eğitim süreçlerini olumsuz etkileyerek, bakıma muhtaç hale gelmelerine neden olabiliyor. Aileler, çocuklarının iyileşmesi için tüm imkanlarını seferber ederken, aşılar ve özel eğitim kurumlarındaki desteklerle durumlarında iyileşme sağlanmaya çalışılıyor. Günümüz tıbbı, otizmin ömür boyu süreceğini savunsa da fonksiyonel yaklaşım bu durumu değiştirebileceğini öne sürüyor. Otizmli çocuklara bu anlayış doğrultusunda tedavi uygulayan Özel Eğitim Öğretmeni Emre Serge Özdemir, fonksiyonel yaklaşımla otizmin bir tür bağırsak iltihabından kaynaklandığını kaydediyor ve otizmin bir öğrenme sorunu olmadığını vurguluyor. Özdemir, bağırsak temizliği, etkileşim ve hareket ile otizmin iyileşebileceğini savunuyor. Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü mezunu olan Özdemir, İzmir ve İstanbul'daki kliniklerinde, kendi bakış açısına dayanan yöntemleriyle birçok otizmli çocuğun durumunu iyileştirmeye yardımcı oluyor.

 

OTİZMİN İYİLEŞMESİ İÇİN İLK YAPILMASI GEREKEN BAĞIRSAK TEMİZLİĞİ

Emre Serge Özdemir, otizmin bir bağırsak enflamasyonundan (iltihap) kaynaklandığını ve bu fonksiyonel bakış açısının dünya genelinde de kabul gördüğünü savunuyor. Özdemir, bağırsak temizliği için uygun bitkisel tedavi yöntemlerinin ardından etkileşim, oyun ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik özel eğitim uygulamalarıyla otizmli çocukların durumlarında önemli iyileşmeler görüldüğünü, hatta bazılarının tamamen iyileştiğini belirtiyor. Bu bağlamda, otizmin çözümü bağırsak geçirgenliğini azaltmak ve ağır metal temizliği uygulamak olarak tanımlanıyor. Özdemir, kabızlık yaşayan, kulaklarını kapatan, uykusuz ve huzursuz olan çocukların öncelikle bağırsak temizliğine ihtiyaç duyduğunu vurguluyor. Yurt dışından getirilen özel bitkisel ürünler, bu bağırsak temizliğinin sağlanmasında dikkat, algı ve konuşma becerilerini geliştirmek amacıyla kullanılıyor. Bağırsak temizliği yapılmadan gerçekleştirilen masa başı özel eğitim uygulamalarının ise sadece zaman kaybı olduğunu ifade ediyor.

 

SONRA ETKİLEŞİM VE HAREKET BECERİLERİ GELİŞTİRİLMELİ

Otizm, bir öğrenme sorunu değildir; temel zorluklardan biri etkileşimdir. Otizmli çocuklar, yaşıtlarıyla bağlantı kurmakta genellikle zorluk çekerler. Bu nedenle, bağırsak temizliğinden sonra uygulanacak özel eğitim programları, renkler ve şekiller gibi konular yerine etkileşim kurma, oyun oynama ve iletişim becerilerini geliştirmeye odaklanmalıdır. Etkileşim, hareket ve beyin-bağırsak bağlantısı, otizmi anlamak ve çözmek için anahtar unsurlardır. Bu unsurlar, otizmle ilgili karmaşık sorunları çözmek için kritik bir rol oynar. 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)



 



ANASAYFA
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM

mersinhakimiyet.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.


URA MEDYA